Radu Dragušin (Reuters)
Radu Dragušin (Reuters)

Zavrzlama Dragušin: Totenhem u pol poziciji ali škrtari, Napoli ne odustaje, Rumun bi da ostane do leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 20:32

Javio se i agent štopera Đenove i napravio potpunu pometnju

Znalo se da će Radu Dragušin biti jedan od najtraženijih protagonista zimske fudbalske pijace, ali već drugog dana januara stvara se prilična zavrzlama oko njegovog odlaska iz Đenove. Totenhem je očekivano obeležio teritoriju i krenuo po rumunskog štopera, tokom dana Fabricio Romano je pisao da su dogovoreni lični uslovi između londonskog kluba i 21-godišnjaka, ali sa više strana stižu informacije koje najavljuju jednu od interesantnijih transfer saga zime.

Javio se Đanluka Di Marcio navodima da Totenhem jeste u pol poziciji, ali da nije ni blizu da ispuni finansijske zahteve Đenove. Klub iz Ligurije traži 35.000.000 evra, Totenhem je usmeno ponudio između 22.000.000 i 23.000.000. A dok Sparsi "škrtare", iz prikrajka vreba i Napoli koji je spreman da uz novac ponudi Đenovi i štopera Lea Ostigarda čija je tržišna vrednost procenjena na 10.000.000 evra. Interesantno, da je Ostigard već bio u Đenovi u drugom delu takmičarske 2021/22.

Izabrane vesti

Ipak, najveću dozu tajnovitosti Dragušinove sudbine dao je njegov agent Florin Manea u gostovanju na italijanskoj televiziji Play.

“On ne razmišlja o novcu, već o ličnom napretku i napretku tima za koji igra. Kontaktirali su nas klubovi iz Saudijske Pro lige, ali nismo čak želeli ni da slušamo njihove ponude. Iskreno, nisu me zvali ni Napoli, ni Roma, niti Milan. U svakom slučaju, Radu ne razmišlja o napuštanju Đenove na sreini sezone, za njega bi to bilo kao da ostavlja neka nedovršena posla. Imao sam kontakte sa klubovima iz Premijer lige, uključujući i Totenhem, ali trenutno on ne želi da ide", rekao je Manea, a zatim ipak ostavio vrata transfera delimično otvorenim: “Ukoliko Đenova dogovori transfer sa nekim od klubova, saslušaćemo njihove ponude. Ne znam tačno koje ideje ima klub i koju bi formulu za njegovu prodaju prihvatio."

Dragušin će u februaru napuniti 22 godine, nekadašnji je učenik Juventusove akademije i letos je Đenova za njega platila Juventusu 5.500.000 evra. U jednom trenutku današnjeg dana, zaličilo je da je Totenhem završio pola posla, ali trenutno deluje da je potencijalni dolazak Dragušina u severni London u magli.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Radu DragušinTotenhemNapoli

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara