Dragoljub Zbiljić (©Starsport)
Dragoljub Zbiljić (©Starsport)

Zbiljić: Voša zaradila više od 2.500.000 evra, pregovaramo sa zvučnim imenom iz Španije

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.08.22. | 16:22

I još jednim igračem. Na stolu i četiri ponude za izlazne transfere

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pet kola bez poraza i na hiljade ljudi na svakoj utakmici na Karađorđu. Navijači Vojvodine su posle dugo vremena zadovoljni startom sezone, a zadovoljan je i predsednik Dragoljub Zbiljić, koji najavljuje i nova uzbuđenja u finišu prelaznog roka.

Izabrane vesti

Ono što najviše zanima navijače su naravno – pojačanja, a Zbiljić im je zagolicao maštu mada o imenima nije govorio.

Pregovaramo sa dva igrača, jedno je zvučno ime, igrač koji je bio u Španiji… Planiramo da dovedemo još dva pojačanja do kraja prelaznog roka, aktivan je sportski direktor i mislim da će biti bar jedno pojačanje i time ćemo završiti. Nemamo više neki pritisak da to mora da se brzo reši, jer imamo formiran tim”, rekao je Zbiljić.

S druge strane, biće možda i odlazaka…

Imamo četiri ponude na stolu za neke naše prvotimce, razmatramo da li ćemo ih prodati sad ili sačekati polusezonu ili sezonu za pojedine igrače. Donećemo odluku, imamo dovoljno vremena, još desetak dana prelaznog roka”.

Do sada, najviše pažnje privukla su tri izlazna transfera. Mladen Devetak je otišao u Palermu, Mihajlo Ivanović na pozajmicu u Sampdoriju, dok je Milan Majstorović novi igrač moskovskog Dinama. Zbiljić ne želi da govori poimence, ali…

Prihodovali smo više od 2.500.000 evra u ovom trenutku. Imamo mogućnosti da to bude još više. Nije nam prioritet toliko finansijski deo, važno nam je da ostanemo vlasnici velikog procenta od narednog transfera, kao što je slučaj sa Majstorovićem. Zaista verujem u te dečake i nudimo im opciju da se razviju kroz naš tim ili kroz Kabel, pa ko gde može da se nametne. Ukoliko dođe dobra ponuda ili ukoliko je klub nivoa Dinama iz Moskve, takva ponuda se ne odbija. Naš klub je dobio ozbiljnu cifru, veliki procenat od narednog transfera i jednostavno nije moglo da ne dođe do realizacije”.

Zbog svega toga Zbiljić čestita sportskom direktoru Marku Jovanoviću, jer je otvorio klub prema inostranim tržištima, a takođe najavljuje i pojačanja za Upravni odbor.

Pregovaramo sa nekoliko ozbiljnih imena, bivših igrača Vojvodne, jer je bitno da otvorimo komunikaciju ka klubovima iz Engleske, Italije, Nemačke, Holandije... Ovo je naša nulta godina, još uvek se nameštamo i očekujem da od sledeće sezone funkcionišemo u punom sjaju, ali i ovo dosad je nešto čime se ponosim”.

Ponosan je predsednik Voše i zbog toga što klub sada redovno isplaćuje plate, ali se osvrnuo i na jedinu stvar koja čini nezadovoljnima navijače novosadskog kluba, a to je – suđenje.

Iznenađen sam što nijedan medij nije uradio posao do kraja. Očekujem da to vi napišete onako kao što vi vidite. Ako ja bilo šta izjavim, kazna je minimum million dinara za klub. Delim mišeljenje velikog boja mojih sugrađana i prijatelja, ali mi smo subjektivni i iz našeg ugla to deluje drugačije. Zasita bih voleo da se mediji otvore. Svaka kritika je dobra. Ako je sudija pogrešio, kažite da je pogrešio. Što se tiče nekih zvaničnih saopštenja, mi se nećemo oglašavati… Pokušavamo da nađemo svoje greške. Novinare molim da kad primetite neke greške, ne samo na štetu Vojvodine nego i protivnika, to slobodno napišete. Dobar kritički stav je uvek dobrodošao”.



tagovi

Dragoljub ZbiljićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara