Mihailo Ristić sa saigračima iz Benfike (©Reuters)
Mihailo Ristić sa saigračima iz Benfike (©Reuters)

Zbog povrede Ristića u prvi tim promovisan bek iz Benfike B

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 10:56

Rafael Rodriges se neočekivano našao na spisku prijavljenih igrača za susret sa Boavistom (22.15) u 21. kolu portugalske Primeire i pokušaće da iskoristi to što je srpski internacionalac otvorio bolovanje da debituje za lisabonske Orlove

Pored fantastičnog beka Benfike Alehandra Grimalda srpski fudbaler Mihailo Ristić se nije baš naigrao ove sezone u Lisabonu. Da stvar bude još gora, povredio se na treningu, zbog čega je u potpunosti ispao iz konkurencije za susret sa Boavistom (22.15) u 21. kolu Primeire.

Ristić je povredio butini mišić leve noge i morao je na bolovanje. Nije nekadašnji igrač Crvene zvezde, Krasnodara i Monpeljea ni putovao sa ekipom u Belgiju, gde je Benfika u sredu savladala Klub Briž (2:0) u osmini finala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Protiv Boaviste će verovatno ponovo Grimaldo da bude starter, ali trener Rodžer Šmit ništa ne namerava da prepusti slučaju, pa da ostane na klupi bez ijednog rezervnog beka. Zbog toga je iz Benfike B promovisao 21-godišnjeg levog beka Rafaela Rodrigesa, koji je prošao kompletnu omladinsku školu lisabonskih Orlova, ali nikada do sada nije dobio priliku da debituje za A tim.

Rodriges je odigrao ove sezone 19 mečeva za Benfiku B u drugom rangu portugalskog fudbala. Bez nekog konkretnog napadačkog učinka, u vidu golova ili asistencija. Ovaj 183 centimetara visoki defanzivac je inače mladi reprezentativac Portugalije, odigrao je tri meča za selekciju do 21 godine.

22.15: (1,20) Benfika (6,75) Boavista (14,0)

Ima još vesti iz Lisabona po pitanju budućnosti kluba na poziciji levog beka. Kao što već verovatno znate, Grimaldu na leto ističe ugovor, a on za sada ne namerava da ga produži sa Benfikom. Umesto toga, najverovatnije će da iskoristi pravilo da potpiše predugovor sa nekim timom, pa da na leto pređe tamo bez obeštećenja.

Činilo se da je Grimaldo najbliži Juventusu, njegov agent je otpočeo pregovore sa upravom Stare dame. Međutim, zbog novonastale situacije u kojoj se našao torinski klub (istrage, sudski procesi i oduzimanje bodova) Španac je zaključio da je najbolje da se ne petlja sa Juventusom i prekinuo je dalje pregovore.

Sada mora da zaboravi i na to, kao i na dvomeč sa Klub Brižom, kako bi se u potpunosti koncentrisao na duel sa Boavistom. Porto i Braga su za vikend došli do pobeda u Primeiri, pa je pritisak sada na lideru šampionata. Benfika u ovom momentu ima samo dva boda više od Porta, a četiri od Brage, naravno uz odigran meč manje.

Boavista je ostvarila samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, ali je i pored toga na solidnoj osmoj poziciji. Crno-beli još nisu odustali od petog mesta, koje vodi u Ligu konferencije, mada za Vitorijom Gimarais u ovom momentu zaostaju velikih osam poena.

Benfika je u prvoj polusezoni, krajem avgusta, savladala Boavistu sa 3:0. Tada je Ristić zamenio Grimalda u finišu meča i zapravo upisao svoj debi u portugalskom šampionatu. Međutim, od tada je srpski internacionalac samo jednom bio starter u Benfici, odigrao je zbirno tek 106 minuta, a za to vreme zabeležio asistenciju protiv Rio Avea i gol protiv Estorila. Poslednji put se 27-godišnji fudbaler na terenu našao 31. januara protiv Aruke, takođe u Primeiri, kada je odigrao poslednja četiri minuta. Ristić je ugovorom vezan za Benfiku do leta 2026. godine.

---------------

Sve utakmice portugaske Primeire možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMEIRA - 21. KOLO

Petak

Žil Visente – Vizela 1:1 (0:0)

/Karvaljo 55 – Kiki 87/

Subota

Estoril – Pasoš Fereira 1:3 (0:2)

/Žeraldeš 50 – Bucke 16, Tomas 26, Holsgruv 64/

Portimonense – Maritimo 2:1 (0:1)

/Maurisio 84, Žunior 90+1 – Šadaš 13/

Porto - Rio Ave 1:0 (1:0)

/Martinez 45/

Nedelja

Santa Klara - Famalikao 1:3 (0:0)

/Kintilja 74p - Džejmi 48, Paulo Eduardo 82ag, Penetra 90+4/

Braga - Aruka 2:0 (1:0)

/Ruiz 1, Banza 81/

Kasa Pia - Gimarais u toku

Ponedeljak

20.00: (7,25) Šaves (4,40) Sporting (1,45)

22.15: (1,20) Benfika (6,75) Boavista (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugal 1Mihailo RistićBenfikaBenfika BBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara