Memfis Depaj (© AFP)
Memfis Depaj (© AFP)

Zbrka oko Depaja: Direktor i trener kažu da ide u Barselonu, Dembele ga koči

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 10:07

Holanđanin možda na kraju, ipak, ostane u Lionu

Rezultatski i igrački, meč sa Seviljom pokazao je da je Barseloni napadač neophodan kao hleb nasušni. U završnici prelaznog roka postoji samo jedna meta – Memfis Depaj. S tim što niko ne može da garantuje da će Holanđanin pojačati viceprvaka Španije, a Ronald Kuman od njega, iako nije klasični, napraviti špica koga će Lionel Mesi hraniti loptama.

Katalonci su posle rastanka sa Luisom Suarezom spali samo na jednu opciju u navali. Martina Brajtvajta. Danac se nije baš pretrgao učinkom. Zato je želja novog trenera da se dovede sunarodnik, čiju karijeru je oživeo saradnjom u reprezentaciji i uveren je da od Depaja može da napravi mašinu za golove i u novoj sredini.

Izabrane vesti

Barselona je postigla načelni sporazum sa Lionom i sa igračem, o čemu svedoče ljudi iz francuskog kluba.

Memfis se dogovorio sa Barselonom, to ne krijemo. Moguće je da će sutra potpisati za Barsu, ali nije sigurno. Najverovatnije hoće“, potvrdio je Žunjino Pernambukano, sportski direktor Lavova posle remija sa Marseljom.

Trener Rudi Garsija ostavio je Depaja na klupi pod obrazloženjem da startere bira na osnovu spremnositi, ali i „onoga što bi moglo da se desi danas“. Što ukazuje da je bivši član PSV-a i Mančestera pred transferom, pogotovo posle saznanja da je spreman petogodišnji ugovor i da će Francuzi zaraditi 25.000.000 evra.

Ili bi trebalo. Realizaciju posla koči Usman Dembele. Dok u Lionu najavljuju odlazak jednog od najboljih igrača, na Nou Kampu nisu sigurni da će sve proteći onako kako su Lavovi zamislili. Prema informacijama medija u Kataloniji, upravo je Dembeleov status usko po vezan za Depajov. Dok sadašnji krilni napadač ne ode, Memfis neće doći, tvrde Mundo deportivo i Sport.

Šanse da Dembele napusti Barselonu nisu baš velike. Iako se minuli dana pominjao Mančester junajted kao potencijalna destinacija, više izvora tvrdi da se Crveni đavoli „ohladili“ kad je reč o angažmanu nekadašnjeg prvotimca Rena i Borusije. Pod obrazloženjem da ne žele da preuzmu njegovu platu. Makar to bila i jednogodišnja pozajmica.

Opet, u završnicama prelaznih rokova nagledali smo se i čudnijih poslova. Dan je tek počeo, svašta može da se desi do ponoći.


tagovi

Memfis DepajLion

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara