Ze Markos (©Star sport)
Ze Markos (©Star sport)

Ze Markos čuva Žuventud: Verdao pred promocijom i bez prve zvezde Nenea

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 23:03

Zeleno-beli gostuju fenjerašu ABC-u u poslednjem meću 36. kola brazilske Serije B

Skoro pa ciljna ravnina u Seriji B. Kandidat za promociju u najviši brazilski rang Žuventud nastaviće pokušaj da izbori mesto u Seriji A sledeće sezone kada izađe na megdan ABC-u u Natalu, u poslednjem sukobu 36. kola (

01.30).

Izabrane vesti

Žuventud je trenutno na četvrtom mestu sa 60 bodova, i zavisi samo od sopstvenih snaga. Potvrda promocije u elitu brazilskog fudbala je odmah "iza ćoška". Iz još tri utakmice u šampionatu izabranici Tijaga Karpinija treba da sakupe šest poena da bi obezbedili ulazak u Seriju A.

Zeleno-beli u jedan od ključnih duela ove sezone ulaze bez najboljeg igrača Nenea (42). Verdao je tokom godine igrao na krilima veterana, koji troši petu deceniju i ne namerava da stane. Nekadašnji ofanzivac Monaka i PSŽ-a najbolji je strelac tima sa sedam pogodaka na 28 mečeva. Ipak, Nene je povređen i propustiće ostatak sezone.

01.30: (6,75) ABC (3,45) Žuventud (1,55)

Gotovo standardan član tima je i Ze Markos (25) sa 26 utakmica, štoper koji je imao evropsku avanturu potpisom za Crvenu zvezdu, ali je vreme na Balkanu proveo na pozajmicama u Radu i crnogorskom Grblju.

Žuventud je u seriji od osam utakmica bez poraza, uz četiri pobede i četiri remija. U prošlom kolu je savladao Ituano sa 2:1. Inače, Verdao je najupešniji gost u dosadašnjem toku sezone, a tek deseti kada se posmatra učinak kod kuće.

S druge strane, domaći ABC je odavno ispao u Seriju C, ali pokušava da popravi rezultat u finalnim rundama. Sakupio je 21 bod, nalazi se na poslednjem mestu na tabeli i na nedostižnih je 16 poena minusa od sigurne zone na samo još tri utakmice pre podvlačenja crte.

U devet mečeva pod komandom trenera Aržela Fuksa ABC je zabeležio šest poraza, uz jednu pobedu i dva remija. Tim je bez slavlja na pet vezanih sureta, među kojima je triput kapitulirao. U poslednjem meču ABC je poražen na strani kod Krisijume, inače trećeplasirane ekipe u ligi, i to samo sa 1:0.

ABC je samo dva puta slavio pred svojom publikom u Seriji B ove sezone, a u prvom suretu u kampanji sa Žuventudom bilo je nerešeno 1:1.

BRAZIL 2 - 36. KOLO

Utorak

Gvarani - Krisijuma U TOKU

Sreda

01.30: (6,75) ABC (3,45) Žuventud (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2ŽuventudABCNeneZe Markos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara