(Star sport)
(Star sport)

Zebnja u Zemunelu zbog Matuesa Saldanje, a ohrabrenje zbog štopera bez minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 08:50

Pitanje je kad će Partizan opet moći da računa na Brazilca

Povratak na teren – prolongiran. Nadao se Igor Duljaj da bi nekim čudom Mateus Saldanja mogao tokom reprezentativne pauze da zaleči povredu zadnje lože i pojavi se na terenu protiv Spartaka, međutim, to se neće desiti. Nije ni bilo realno, iako su u Sportskom centru „Zemunelo“ priželjkivali da se Brazilac ekspresno oporavi.

Ovako, u trening kompleksu crno-belih vlada neka vrsta zebnje povodom zdravstvenog stanja prvog strelca Mozzart Bet Superlige. U ovom trenutku niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kad će se Saldanja vratiti u ekipu i pre deluje da će propustiti i gostovanje na krovu Tržnog centra „Stadion“ kad Parni valjak već u sredu bude gostovao Voždovcu i duel sa Novim Pazarom kod kuće, na koncu naredne sedmice.

Izabrane vesti

Bivši napadač Nefčija se trudi da što pre sanira povredu koja ga je, tokom utakmice sa IMT-om, izbacila iz konkurencije na tri od sledećih pet susreta. A ni njih nije igrao maksimalno spreman, jer je protiv Železničara samo hvatao zalet za 172. večiti derbi, u kome je bio strelac, igrajući pod blokadom i izdržao malo duže od sat vremena.

Kakav je uticaj Saldanje na igre i rezultate crno-belih vidi se po dva podatak. Niko nije dao više golova od njega u aktuelnom prvenstvu (16 golova), a bez njega na terenu Partizan je ostao bez čak osam bodova, pošto je poražen od TSC-a i Napretka, a na gostovanju u Lučanima stigao samo do boda. Zato su svi u Humskoj zagledani ka Brazilcu, koji je pre desetak dana doveo u Beograd sunarodnika kod koga ide na privatne tretmane krvnom plazmom, u cilju što bržeg povratka na teren. Kad je taj momak stigao procena je bila da će proći mesec dana pre nego što spremi Mateusa za maksimalan broj obrtaja, što bi moglo da znači da će se pojaviti tek u 173. večitom derbiju, u prvom kolu plej-ofa, mada se stručni štab nada da bi mogao i ranije.

Za razliku od napada, gde su mu opcije smanjene, Igor Duljaj je dobio igrača više na suprotnom kraju terena i proširio izbor u odbrani. Posle dugo vremena, na raspolaganju mu je Nikola Miličić. Zimski novajlija iz Radničkog 1923 je minulih dana vraćen treninzima, sa kojih je odsustvovao otkako se početkom pripremnog perioda u Larnaki povredio. Tad je procena bila da će zbog problema sa kolenom morati da pauzira između mesec i po i dva, taj period je istekao i Miličić je opet u konkurenciji.

Samo, em što nije igrao ni minut od septembra prošle godine, em što sad ima prepreku više, jer su crno-beli u međuvremenu angažovali Bojana Kovačevića iz Čukaričkog, kako bi nadomestili izostanak Miličića i popunili mesto bonusa.





tagovi

FK PartizanMateus SaldanjaBogdan MilićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara