Foto: AFP
Foto: AFP

Zeleno-bela bušilica kroz Kordobu kopa put do predvorja Libertadoresa

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 23:00

Banfild potencijalnim trijmufom protiv Taljeresa obezbeđuje finale šampionske zone Kupa Dijego Armando Maradona

Banfild žudi za Libertadoresom. Poslednji put grupnu fazu elitnog južnoameričkog takmičenja igrao je 2010. godine i bio dovoljno dobar da se nađe u osmini finala gde ga je zaustavio brazilski Internasional. Jedanaest godina klub iz šire zone Buenos Ajresa ima priliku da kapariše finale šampionske faze kupa Dijego Armando Maradona koje predstavlja predvorije Libertadoresa. Jedino što je potrebno da uradi jeste da savlada Taljeres u Kordobi u duelu četvrtog kola grupe B.

Mnogo jednostavnije zvuči od onoga što će u praksi morati da izbore izabranici Havijera Sanfuinetija. Taljeres je svestan da trijumfom na svom stadionu Mario Kempes može ozbiljno da poljulja zeleno-belu bušilicu. Domaćinu igra jedino trijumf, ali čak i da do njega dođe, Banfild će i dalje uoči poslednje runde držati konce u svojim rukama i protiv San Lorenca gristi za finale. Međutim, ako pitate goste, oni bi najradije večeras završili posao i bez pritiska ušli u peto kolo, odnosno od njega napravili laganu uvertiru za veliko finale.

Izabrane vesti

Banfild je jedini tim sa maksimalnim učinkom posle tri kola šampionske faze. U tri navrata postizao je po dva gola, primivši ukupno dva u tri utakmice. Taljeres je uz predstojećeg rivala jedini neporaženi tim grupe B, ali bi mu situacija bila mnogo lakša da je jedan od dva remija protiv Himnasije ili Atletiko Tukumana uspeo da pretvori u tri boda. Matadori nemaju izrazitog strelca u premijernom izdanju Liga kupa, ali su golovima i aistencijama iz veznog reda iskočili Tomas Poćetino i fudbaler iz Sjedinjenih Američkih Država Džoel Sonora - obojica su postigali i namestili po dva gola.

Umor ne brine ni jedne, ni druge. Duel u Kordobi biće im četvrti u periodu od dvadesetak dana, a ogrman kapital za trenera Sanguinetija predstavlja mogućnost da ponovi startnu postavu koja je pre pet dana pobedila Kolon na Groblju slonova. Biće iznenađenje ne budemo ponovo videli formaciju 4-3-3 sa Augustinom Fontanom u špicu napada, ondosno Đulianom Galopom kao predvodnikom veznog reda. Obojica iza sebe imaju po četiri gola u Kupu Dijego Armando Maradona i zajedničkim snagama postigli su osam od 15 golova svoga tima.

Proteklih godina umeli su plavo i zeleno-beli da igraju na ivici žileta. Bilo je penala, crvenih kartona, ali se najčešće priča svodila na rovovsku bitku na sredini terena i utakmice na mali broj golova. Ulog je večeras ozbiljan za oba rivala, pa ne bi čudilo da režiraju meč pun tenzije u kojem l lepota fudbalske igre neće doći do punog izražaja.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - DRUGA FAZA, 4. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

23.30: (2,40) San Lorenco (3,00) Hmnasija (3,05)

Utorak

01.30: (2,25) Taljeres (3,10) Banfild (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup ArgentineTaljeres KordobaBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara