Aleksandar Kosorić, kapiten Željezničara (©YouTube)
Aleksandar Kosorić, kapiten Željezničara (©YouTube)

Željin ispit zrelosti, Tuzla pred imperativom

Vreme čitanja: 4min | pon. 31.10.22. | 11:52

Poslednji meč 16. kola Premijer lige BiH na programu je od 14 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U danima vikenda, odigrano je pet utakmica 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, posle čega gotovo ništa nije jasnije. I dalje se iste ekipe bore za vrh tabele, kao i za opstanak u društvu najboljih. Važna utakmica za rasplet u gornjem delu biće odigrana ovog ponedeljka od 14 časova u Srebreniku.

Izabrane vesti

Tuzla Siti je odlično otvorio sezonu i bio konkurentan u vrhu tabele. Činilo se da ekipa iz Siminog hana može napraviti novo čudo i biti u trci za pehar, međutim kako vreme prolazi, sve je teže to očekivati. Trenutno su na sedmoj poziciji sa 21 bodom, šest manje od trećeg mesta koje vodi u Evropu. Svemu tome, doprinela je jako loša forma, gde je u prethodnih osam utakmica upisana samo jedna pobeda.

Veoma mršav učinak ekipe koja teži da i ove sezone izbori plasman na međunarodnu scenu. Iako su njihove utakmice u većini sezone išle na više od tri ili čak četiri gola, u prethodna dva susreta nije viđen niti jedan. Dva gostovanja i dva remija od po 0:0 sa Slobodom i Zrinjskim. Pride, i dalje na klupi Tuzlaka neće biti trenera Dragana Jovića koji ima zdravstvenih problema, pa će ekipu voditi njegovi pomoćnici kao što je to bio slučaj i u prošlom kolu.

14.00: (2,20) Tuzla Siti (3,10) Željezničar (3,30)

Važnost utakmice za Tuzlake je velika. Eventualna pobeda značila bi ponovo hvatanje priključka sa gornjim delom tabele, gde je objektivno ekipi i mesto, ali su lošiji rezultati doprineli drugačijem raspletu. U suprotnom, zaostatak za gornjim delom bi bio znatno veći, pa bi ostvarivanje cilja i izlazak u Evropu bio teško dostižan.

Istina je da smo u prethodnom periodu u nešto lošijoj formi, ali nadam se da će tome doći kraj. Iako rezultati ne idu u našu korist, zaista možemo reći da to nije slučaj sa igrom, ali rezultati izostaju. Pred sobom imamo tešku utakmicu i motivisanog i kvalitetnog protivnika. Na Grbavici smo teško poraženi od njih pa ćemo morati biti znatno bolji ukoliko ne želimo isti scenario. Znamo i da je ovo jako važna utakmica jer možemo mnogo dobiti, i tako ćemo i ući u utakmicu“, istakao je prvotimac Tuzlaka Jasmin Čeliković.

Sa druge strane, Željezničar igra odličnu sezonu. Iako se posle nekog vremena mislilo da će forma krenuti silaznom putanjom i da Željo nije kadar voditi trku za titulu, stvari su drugačije. Ekipa Edisa Mulalića igra jako dobro i drži korak za vodećim ekipama Zrinjskog, Širokog i Borcem. U poslednjih pet utakmica, tim sa Grbavice je upisao tri pobede i dva poraza pa se i ne mogu pohvaliti nekom preterano dobrom formom, ali ukoliko bi se danas upisala tri boda, zadovoljstvo u klubu bi bilo mnogo veće.

Zaposeli bi na treću poziciju, a već u narednom kolu bi to mogli da potvrde utakmicom protiv Borca. U prvom susretu protiv Tuzle, Željo je razmontirao protivnika. Dali su četiri gola, a mogli su biti i još ubedljiviji. Svesni su u redovima Plavih da će se takvo što teško ponoviti, pa će i utakmica definitivno biti u drugačijem ritmu. Međutim, znao je Željo donositi bodove sa teških gostovanja. Zanimljivo je i da će gostujući tim biti oslabljen na klupi, pošto šef stručnog štaba Mulalić mora odraditi suspenziju zbog kartona.

Pogled na tabelu nas ne sme zavarati, jer je Tuzla Siti jako dobra ekipa i mislim da zaslužuju mnogo više od trenutnog sedmog mesta. Moramo biti jako koncentrisani ako mislimo upisati dobar rezultat. Znamo da je pred nama jako važna utakmica, jer bi smo pobedom dobili mnogo i bili bliže našem cilju, a to je izlazak u Evropu. Ova ekipa to može, ja sam ubeđen i težićemo da ga ostvarimo“, u najavi utakmice je rekao kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić.

---------------

Odbrojavanje je stiglo do kraja, danas je poslednji dan nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji preostalo mesto na letu iz snova za Katar i utakmici Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 16. KOLO

Subota

Velež – Leotar 1:0 (0:0)

/Pantelić 65/

Sloga Doboj – Posušje 0:1 (0:0)

/Boban 86/

Borac Banjaluka – Sloboda Tuzla 3:1 (2:0)

/Kulašin 1, Andrić 35, Mrkaić 80 – Komazec 82/

Nedelja

Široki Brijeg – Zrinjski 1:1 (0:0)

/Mašić 67 – Jakovljević 72/

Sarajevo – Igman 3:1 (1:1)

/Čataković 13. Džafić 64, Mustafić 90+4 – Alagić 42/

Ponedeljak

14.00: (2,20) Tuzla Siti (3,10) Željezničar (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ŽeljezničarFK ŽeljezničarTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara