Stadion Grbavica (©AFP)
Stadion Grbavica (©AFP)

Željin pakleni ritam, dve utakmice za 48 sati

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.05.22. | 13:11

Premijer Bosne i Hercegovine: Derbi na Grbavici gde stiže banjalučki Borac. Široki na praznoj Pecari dočekuje Tuzlu Siti

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dva susreta nisu odigrana u prvobitnom terminu, Željezničar – Borac i Široki Brijeg – Tuzla Siti. Razlog je što su u tom periodu stadioni Grbavica i Pecara bili zauzeti zbog odigravanja Evropskog prvenstva za kadetkinje, pa je Fudbalski savez BiH odlučio da se te utakmice odigraju danas. Na svu sreću za pomenute klubove, rezultatskog značaja nema.

Izabrane vesti

Željezničar se našao u specifičnoj situaciji. U svega 48 sati odigraće dve utakmice, što je nezapamćeno u Premijer ligi BiH. Prvo je u ponedeljak remizirao sa bijeljinskim Radnikom 1:1, a već danas na Grbavicu stiže novi rival, Banjalučki Borac. Domaći su u padu forme, jer su u poslednjih pet susreta upisali četiri remija i jedan poraz. Poslednji put savladan je Leotar na Grbavici, a od tada se nisu nijednom radovali. Na sreću za Željezničar, oni već odavno igraju utakmice bez rezultatskog značaja, jer će sezonu okončati u sredini tabele, ali je pitanje šta bi bilo da su imbodovi preko potrebni.

18.00: (3,35) Željezničar (3,05) Borac B. (2,20)

Mnogo veći i kvalitetniji klubovi imaju problema s malim razmakom između utakmica, a kamoli klub iz BiH. Svestan toga je i trener Želje Edis Mulalić.

Ovo je van svake pameti. Neko pametan je odlučio da mi za 48 sati igramo dve utakmice. Pa to nema nigde. Kako ja da Štilića odmorim i sačuvam kako bi obe utakmice odigrao normalno?! Ne znam, biće teško ali šta je tu je“, razočarano i pomalo ljmalo ljutito je na pres konferenciji govorio šef stručnog štaba domaćih.

U Sarajevo stiže aktuelni šampion Bosne i Hercegovine. Ekipa koja je već izborila plasman u Ligu konferencije i koja je imala koji dan pauze više od domaćih. Iako će Banjalučani do kraja težiti da dođu do druge pozicije.

Iako će Banjalučani do kraja težiti da dođu do drugog mesta i da preteknu Tuzla Siti, u preostalim susretima im neće biti mač nad glavom. Sigurno je da će šef stručnog štaba rotirati sastav, ali bi bez dileme od prve minute trebao da istrči Dejan Meleg, nekadašnja vedeta Crvene Zvezde. Mnogo se govorilo o Borčevom izlasku u Evropu, a kada su to obezbedili, forma kao da je pala. Prvo je upisan domaći remi sa Širokim Brijegom, a onda iznenađujući poraz u Tuzli od Slobode.

Javno je šef stručnog štaba Tomislav Ivković kritikovao svoje igrače zbog te činjenice, pa se očekuje da se Borac razbudi protiv tima kojeg je prošle polusezone sa klupe predvodio upravo sadašnji učitelj Banjalučana.

Uvideo sam da se moji igrači zadovoljavalju mrvicama. Čim su obezbedili Evropu, kao da su povukli ručnu. To neće moći. Idemo u goste Želji koji je veliki i poseban klub. Za njega me vežu jako lepe uspomene i drago mi je što ću igrati sa njima. Ako mislimo da ostvarimo dobar rezultat moramo da igramo opasno i agresivno kao oni. Da se ponašamo kao njihov trener koji 90 minuta trči uz aut liniju i galami. Željo uz Zrinjski ima najbolji visoki presing u ligi“, istakao je Ivković uoči duela sa Željom.

U međusobnim duelima Željezničar je mnogo bolji sa 40 pobeda, dok Borac ima 28. Poslednji susret okončan je bez pobednika 1:1.

ŠIROKI BRIJEG – TUZLA SITI (18.00)

I ovaj susret će biti bez ikakvog rezultatskog značaja, jer je jedna ekipa potpuno rasterećena, dok druga kuje planove za Evropu. Široki Brijeg će prvenstvo okončati u sredini tabele, pa će se preostale tri utakmice iskoristiti za uvid u igrački kadar, jer je novi šef struke Ivica Barbarić već počeo sa spremanjem tima za narednu sezonu. Da mu dobro ide, pokazao je u prethodna dva kola gde je prvo ostao neporažen u Banjaluci (1:1), a potom savladao Sarajevo na Pecari.

18.00: (2,55) Široki Brijeg (3,00) Tuzla Siti (2,80)

Upravo će ta utakmica sa bordo timom biti razlog što danas neće biti navijača. Naime, pred sami kraj utakmice došlo je do sukoba između navijača i igrača, zbog čega su gosti napustili utakmicu, koja je na kraju registrovana službenim rezultatom u korist domaćina, ali isto tako je značila da će tribine biti prazne u narednim mečevima. Tako je i odlučeno, pa će Široki bez publike dočekati večerašnji duel.

Za ekipu Tuzla Sitija, ovo je već uspešna sezona. Izborena je Evropa po prvi put u istoriji kluba, pa su ovi preostali mečevi samo uvod u sve ono što ih čeka na međunarodnoj sceni. Tuzla će do kraja voditi bitku sa Borcem za to drugo mesto, jer završiti drugi ili treći nije isto. Bar na psihološkom planu. U poslednja četiri kola upisali su dve pobede, jedan remi i poraz u prošlom kolu u Mostaru od Veleža, ali to je svakako plod rasterećene igre. Ono što se večeras može očekivati efikasna igra na obe strane. Tuzlaci na Pecaru putuju bez tri igrača Kobi Morisa, Augustina Dofa i Ante Vukušića, ali bez obzira na to, igrački kadar koji poseduje tuzlanski premijerligaš neće biti deficitaran i oslabljen.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Sreda

18.00: (2,55) Široki Brijeg (3,00) Tuzla Siti (2,80)

18.00: (3,35) Željezničar (3,05) Borac B. (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK ŽeljezničarŽeljezničarBorac BanjalukaBorac Banja LukaPremijer liga BiHBiH 1BiHŠiroki BrijegTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara