Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Zemunci otpisani, Kragujevčani hvataju zalet za Superligu

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 13:47

Lider Prve lige Srbije Radnički ne bi trebalo da ima težak zadatak u Gornjoj Varoši

Prošog meseca činilo se da će Radnički biti siguran putnik u Superligu, ali Kragujevčani su zaređali s porazima, što je koštalo posla trenera Aleksandra Lintu. Kormilo je preuzeo Dejan Joksimović. Vodio je prvi put tim prošle nedelju, ali samo 12 minuta. Tolika je trajala utakmica sa Borcem iz Čačka koji je lider dobio službenim rezultatom 3:0.

Prilika za izlazak iz krize lideru se pruža danas (16.00) protiv otpisanog Zemuna u Gornjoj Varoši. Za Kragujevčane je jako važno da uspešno prebrode ovo gostovanje i naprave dobru uvertiru za dve verovatno presudne utakmice za plasman u Superligu, sa Loznicom kod kuće i protiv Kolubare u gostima.

Izabrane vesti

"Bez obzira što je ispao, Zemun je ekipa sa velikim karakterom, koja tokom čitave sezone maksimalno izgara u svakoj utakmici. Evidentan nedostatak iskustva za ovaj rang takmičenja, oni nadoknađuju frenetičnom borbenošću. Zbog toga i ne čudi što ih nijedna ekipa od starta sezone nije nadigrala. Svakako da je individualni kvalitet na našoj strani, ali očekujem jednu zahtevnu utakmicu, u koju moramo ući maksimalno fokusirani, ukoliko želimo do bodova”, poručuje strateg Kragujevčana Joksimović za sajt kluba.

16.00: (10,5) Zemun (4,10) Radnički K. (1,35)

Jesenas je Zemuncima malo nedostajalo da se sa gostovanja u srcu Šumadije vrate sa sva tri osvojena boda. Iznenađenje na “Čika Dači” sprečio je Vladimir Ćirović, koji je sa dva pogotka u samoj završnici utakmice doneo domaćinu preokret i očekivani trijumf.

"Iskreno se nadam da su igrači uspeli da izvuku značajne pouke iz te utakmice i da nećemo sebe ponovo dovesti u sličnu situaciju. Zbog toga je neophodno da u subotu od prvog minuta uđemo maksimalno angažovano, da probamo što je pre moguće da ‘otvorimo’ protivnika, što bi nam u većoj meri olakšalo posao u nastavku susreta”, istakao je mladi stručnjak na klupi lidera drugoligaškog karavana u Srbiji.

16.00: (2,90) Loznica (2,70) Kabel (2,75)

Loznica je do ovog meseca bila i kandidat za elitni rang, ali dva vezana poraza udaljila su četu Dragana Mićića od borbe za Superligu. Domaćin ove godine svoje mečeve igra u Klupcima jer je stari stadion Lagator srušen, a u izgradnji je moderan objekat. Kabel ne zna za poraz u Prvoj ligi Srbije već 10 kola i trenutno je na mestu koje vodi u društvo najboljih. U prvom delu sezone Nobosađani i Lozničani su odigrali bez golova.

16.00: (1,33) Železničar P. (4,40) Sloga (10,0)

Železničar iz Pančeva sve je bliži opstanku pod vođstvom iskusnog trenera Dragana Aničića. U Banatu danas (16.00) stiže Sloga koja je poslednjem mestu i čeka je nova selidba u niži rang.


tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeRadnički KragujevacKabelLoznica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara