(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Zenit ostao bez trofeja u Kupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 17:23

Arsenal slavio u Peterburgu

Jedan od dva trofeja koja je osvojio prošle sezone, Zenit je danas morao da „razduži“.

Klub iz Sankt Peterburga ostao je bez pehara u Kupu Rusije, pošto je kod kuće poražen od Arsenala iz Tule i to u osmini finala takmičenja – 2:1.

Izabrane vesti

Najava nastavka sezone, dakle, nije dobro legla nebeskoplavima, koji su dozvolili veliko iznenađenje na svom stadionu. Zenit je kao apsolutni favorit dočekao meč sa Arsenalom, čak je i poveo golom Kuzjajeva u 19. minutu, ali nakon sve je počelo da se ruši za prvaka Rusije.

Samo šest minuta kasnije izjednačio je Pančenko na asistenciju bivšeg fudbalera Crvene zvezde Gorana Čaušića. A, za potpuni preokret i to do poluvremena pobrinuo se Bauer iz penala u 37. minutu.

Očekivala se totalna ofanziva domaćina u drugom poluvremenu, ali nije Zenit uspeo da toliko sabije Arsenal na svoju polovinu da bi se utakmica pretvorila u viktoriju. Naprotiv, gosti iz Tule su igrali vrlo hrabro i otresito, pa su došli i do trećeg gola, strelac je bio Lutsenko, ali je posle intervencije iz VAR sobe pogodak poništen zbog ofsajda.

Ruski veliki klubovi su majstori da se izbave u poslednjim minutima ili da makar dobiju neki penal na poklon, ali ništa od toga danas. Arsenal je odoleo i trofeja Kupa Rusije stavio na talon, ostavio ga bez vlasnika.

KUP RUSIJE – OSMINA FINALA

Subota

Zenit – Arsenal Tula 1:2 (1:2)

/Kuzjajev 19 – Pančenko 25, Bauer 37p/

Dinamo Moskva – Spartak Moskva U TOKU


tagovi

Arsenal TulaZenitRusijaGoran Čaušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara