Tribine Kamp Noua tokom ženskog El Klasika (©Reuters)
Tribine Kamp Noua tokom ženskog El Klasika (©Reuters)

Ženski El Klasiko oborio svetski rekord u poseti: 91.553 gledalaca na Kamp Nou

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 21:33

Posle fudbalera i fudbalerke Barselone demolirale Real Madrid - 5:2, za plasman u polufinale Lige šampiona

Barselona ima trenutno najbolju fudbalerku sveta - Alesiju Putelas, a od ove srede i svetski rekord u poseti jedne fudbalske utakmice za dame.

Na revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida došlo je čak 91.553 gledalaca, čime je nadmašena poseta sa finala Svetskog prvenstva 1999. godine, kada su se u Pasadeni sastale Sjedinjene Američke Države i Kina.

Izabrane vesti

Motivisani su bili navijači Katalonki posle pobede u El Klasiku za žene igranom pre osam dana u Madridu (3:1), pa su uprkos kiši tokom dana u Barseloni, u ogromnom broju došli na Kamp Nou da podrže svoje fudbalerke, koje će se u borbi za finale sastati sa Arsenalom ili Vulverhemptonom. Njihov londonski duel završen je bez pobednika (1:1).

Za današnju utakmicu Barselona je organizovala čitav niz događaja oko stadiona, koji su počeli satima pre izlaska fudbalerki na teren. Bilo je tu muzike, fotografisanja sa simbolima katalonskog kluba, fudbala "tri na tri"..., a program su vodili voditelj Bernat Gaskon i glumica Silvija Abril. Po ulasku na stadion posetioce su čekali kartoni na sedištima, koji su uoči početka utakmice formirali koreografiju preko celog stadiona.

Atmosfera na kojoj mogu da pozavide Ćavijevi fudbaleri, mada s obzirom na sve bolje igre u poslednje vreme, verovatno i njih uskoro čekaju pune tribine stadiona Kamp Nou, čiji je kapacitet 99.354 mesta.

Inače, članovi kluba mogli su besplatno da podignu ulaznice za ovaj meč tokom 24 sata, a oni koji to nisu učinili plaćali su ulaz 2,5 evra, dok je cena za one koji nisu članovi kluba bila između 9 i 15 evra.

Navijači Barselone na ženskom El Klasiku (©Reuters)Navijači Barselone na ženskom El Klasiku (©Reuters)
Fudbalerke Barselone slave gol (©Reuters)Fudbalerke Barselone slave gol (©Reuters)



tagovi

ženski fudbalnavijači

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara