Žezus (©Reuters)
Žezus (©Reuters)

Žezus je dao Arsenalu lavlje srce, Siti može i peške (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.08.22. | 17:53

Lidsu malo i 2:0 protiv Sautemptona

Sve što je Arsenalu bilo potrebno, dobio je u liku Gabrijela Žezusa. Bio je Brazilac deprimiran posle tek solidne partije u prvom kolu protiv Kristal Palasa (2:0), zato je danas kao ranjeni lav istrčao na teren i pregazio Lester kako odavno niko nije.

Navijači Arsenala imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Njihov tim izgleda kao napadačka mašina, koja kao da igra na dugme. Lester je uzalud pokušavao da se vrati u meč, kad god je došao do pogotka, Tobdžije su ispalile novi plotun u mrežu gostiju do konačnih 4:2.

Izabrane vesti

Centralna figura meča bio je Gabrijel Žezus. Doskorašnji napadač Sitija postigao je dva prva gola za Arsenal, a onda je sa dve asistencije u potpunosti ostavio svoj žig na utakmicu. Prvi gol je bio istinska majstorija, „kiflom“ je Brazilac pogodio dalji ugao, dok se kod drugog ušunjao na drugu stativu i iz blizine spustio fudbal u mrežu.

Statistika kaže da je meč praktično bio rešen čim je Žezus postigao vodeći gol, jer: nikada u karijeri nije izgubio meč u Premijer ligi kada je postigao gol i nikada nije izgubio meč od Lestera. Oba trenda su danas nastavljena.

Kada je Saliba u 53. minutu postigao autogol i vratio Lester u igru, Žezus je dva minuta kasnije asistirao Džaki, čisto da se Lisice ne bi razmahale. A, onda kada je Medison kaznio pogotkom uspavanu odbranu tima iz Lodnona, ponovo je Brazilac dva minuta kasnije dodao loptu Martineliju za četvrti gol Arsenala. Za ovacije s tribina.

Na terenu šampiona države nije bilo tako uzbudljivo. Mančester siti je igrao peške drugo poluvreme, jer je sve rešio u prvom.

Bornmut je bio nedostojni sparing partner prvaku države, koji je za manje od 20 minuta u sredini prvog dela postigao tri gola i rešio utakmicu – 4:0.

Ono što posebno može da raduje Gvardiolu je što je ceo tim bio raspoložen za igru: Foden i De Brujne su upisali po gol i asistenciju, Gindogan pogodak, a Haland dodavanje za gol. Ofanziva je radila kao sat. I dok je napadačka linija Građana tukla svim silama, Bornmut je stigao tek tri puta da šutne na gol.

Bez primljenog gola, plavi tim iz Mančestera je odmah zauzeo vrh tabele.

Tragičari dana su fudbaleri Lidsa, kojima ni vođstvo od 2:0 u Sautemptonu nije bilo dovoljno za pobedu. Dok su mreže mirovale u prvom poluvremenu, vatromet golova je viđen u nastavku – 2:2.

Lids je na krilima Rodriga, strelca oba gola, imao veliku prednost od 60. minuta, međutim, to kao da je preterano opustilo Jorkširce. Nije imao Sautempton kud, krenuo je na sve ili ništa i dobio – nešto. Aribo i Voker-Piters su spasli stvar, sačuvali makar bod Svecima kojima je pretilo da im start sezone bude fijasko.

Brajton nije uspeo da veliku pobedu nad Mančester junajtedom u prvom kolu potvrdi trijumfom kod kuće protiv Njukasla – 0:0.

Iako su Galebovi bili bolji tim, stvorili više šansi i opasnih napada, crno-beli su sačuvali živu glavu. 


PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota

Aston Vila - Everton 2:1 (1:0)

/Ings 31, Buendia 85 - Dinj 86 ag/

Arsenal - Lester 4:2 (2:0)

/Žezus 23, 35, Džaka 55, Martineli 76 - Saliba ag 53, Medison 74/

Brajton - Njukasl 0:0

Mančester siti - Bornmut 4:0 (3:0)

/Gindogan 19, De Brujne 31, Foden 37, Lerma ag 79/

Sautempton - Lids 2:2 (0:0)

/Aribo 72, Voker-Piters 81 - Rodrigo 46, 60/

Vulverhempton - Fulam 0:0

18.30: (4,00) Brentford (3,60) Mančester junajted (2,00)

Nedelja

15.00: (4,40) Notingem Forest (3,50) Vest Hem (1,95)

17.30: (2,40) Čelsi (3,30) Totenhem (3,25)

Ponedeljak

21.00: (1,20) Liverpul (7,75) Kristal Palas (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VulverhemptonlidsArsenalMančester SitiPremijer ligaNjukasl

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara