Stale Solbaken (©AFP)
Stale Solbaken (©AFP)

Zicer za Kopenhagen, Orhus čeka kiks bivšeg šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 13:19

Četa Stalea Solbakena bi trijumfom na Parkenu protiv nezainteresovanog Nordsjilanda obezbedila drugo mesto i kvalifikacije za Ligu Evrope

Turbulentna sezona Kopenhagena. Midtjiland je dominirao u prvenstvu Danske, ali lošim rezultatim u poslednjih mesec dana, ekipa norveškog trenera Stalea Solbakena je došla u situaciju da joj bude ugroženeno čak i drugo mesto.

Posle kiksa Orhusa i pobede ekipe iz prestonice u četvrtak u Olborgu lakše se diše. Kopenhagen je opet drugi, a da tu ostane potreban mu je trijumf na Parkenu protiv Nordsjilanda u poslednjem kolu plej-ofa. Vicešampionska titula donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok treće mesto vodi u finale baraža sa pobednikom dvoboja Odenze - Horsens.

Izabrane vesti

Gosti nemaju nikakav motiv. Poslednji su u plej-ofu, a tu će da ostane i ako slave danas (19.00). Nordsjiland je vezao šest utakmica bez pobede, ima samo dva boda u poslednjih mesec dana.

Sve je na strani domaćina koj ne bi sme ovakav poklon da propusti. Solbaken ima probleme oko tima. Za poslednji meč sezone ne može da računa na četvoricu povređenih igrača Dama N'Dojea, Viktora Fišera, Ragnara Sigurdsona i Mihaela Santosa. Zbog kartona neće igrati ni Rasmus Falk.

Kopehagen je ove sezone tri puta pobedio Nordsjiland (dva puta u prvenstvu i jednom u kupu), dok je jedna utakmica završena bez pobednika. Ekipa iz prestonice ima samo bod na poslednje tri utakmice na svom terenu, pa je ovo odlična prilika da se pobedom oprosti od navijača (u Danskoj se igra sa publikom, ali u oganičenom broju).

Kiksu Kopenagena i izbegavanje baraža za Ligu Evrope nada se Orhus koji dočekuje Brondbi koji je takođe bez motiva u poslednjem kolu. Šampion Midtjiland će proslaviti titulu na svom stadionu MCH Arena protiv Olborga.

DANSKA, PLEJ-OF - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

19.00 (1,50) Orhus (4,40) Brondbi (6,25)

19.00 (1,50) Kopenhagen (4,40) Nordsjiland (6,25)

19.00 (1,50) Midtjiland (4,40) Olborg (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1DanskaOlborgKopenhagenOrhusBrondbiNordsjeland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara