Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zidan čeka Dešana, Francuska mu preča od Pari Sen Žermena

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 01:01

Posle Reala radije bi na selektorsku nego trenersku klupu

U svojoj trenerskoj karijeri, Zinedin Zidan sedeo je samo na klupi Real Madrida. Prvo kao asistent Karlu Ančelotiju, pa u Kastilji, a onda u dva mandata kao šef stručnog štaba.

Za kratko vreme jedan od najboljih fudbalera u manevru svih vremena krupnim slovima upisao je svoje ime i među stratezima. Vodeći Madriđane triput (uzastopno) osvojio je Evropu i po dvaput svet i Španiju, uz po dva nacionalna i UEFA superkupa. Iako je imao kratku pauzu i ne bavi se dugo trenerskim poslom, Zidan je pokazao veliko znanje i po osvojenim trofejima smatra se jednim od najuspešnijih trenera u istoriji fudbala.

Izabrane vesti

To što trenutno nema angažman isključivo je njegov izbor, ali kako stvari stoje, od sledeće sezone ponovo ćemo ga gledati kako komanduje uz aut-liniju. Ostaje još da vidimo kome.

Poznato je da ga Pari Sen Žermen žarko želi na čelu svog tima, ali po pisanju dobro obaveštenog RMC Sporta, Zidanov prioritet je uloga selektora Francuske.

Na toj poziciji od 2012. je Didije Dešan i veoma mu dobro ide. Trikolori su aktuelni svetski prvak i osvajač Lige nacija, a 2016. bili su drugi u Evropi. S velikim očekivanjima u Francuskoj se očekuje Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće zime, a po pisanju RMC-a, nestrpljivo ga čeka i Zidan. Ne samo zbog dobrog fudbala, već i zbog sopstvene budućnosti.

15. FEBRUAR: (1,97) PSŽ (3,50) REAL MADRID (3,90)

Navodno je nekadašnji reprezentativac izabrao da odbije Pari Sen Žermen - koji je spreman da zbog njega momentalno otpusti Maurisija Poketina - jer ima dojavu da će postati selektor po odlasku Dešana, što bi moglo da se dogodi posle Mundijala u Kataru. Veruje Zidan da bi njegov nekadašnji saigrač mogao da se povuče s kormila nacionalnog tima posle Svetskog prvenstva, kojim bi obeležio deceniju u ulozi selektora i želi da bude spreman da uskoči na njegovo mesto.

To, međutim, ne odgovara bogatim šeicima koji vode PSŽ, jer Poketino ne obavlja posao kao što se očekuje. Iako su ubedljivo vodeći u francuskom prvenstvu sa 11 bodova od Nice, Parižani su pre nedelju dana upravo od tima sa Azurne obale eliminisani iz kupa i generalno u poslednje vreme ne igraju sigurno i lepršavo kao što se očekuje od tima sastavljenog od asova svetske klase predvođenih Lionelom Mesijem, Nejmarom i Mbapeom.

Kao ultimatum za ostanak u klubu, Argentincu je postavljen uspeh u Ligi šampiona, međutim, već za desetak dana čeka ga verovatno najteža moguća prepreka u ovom trenutku - Real Madrid. A tek je osmina finala...

U slučaju neuspeha Poketino će gotovo sigurno biti smenjen, ali izgleda da će morati neko drugo da ga nasledi umesto Zidana.


tagovi

Zinedin ZidanDidije DešanPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara