©Reuters
©Reuters

Zidan čovek za buđenje Junajteda, Francuz želja novih gazdi na Old Trafordu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 18:18

Crveni Đavoli na raskršću posle promocije novog suvlasnika

Prethodne nedelje Ser Džim Retklif je postao suvlasnik Mančester Junajteda i odmah počeo da razmišlja o načinu oporavka kluba. Engleski milijarder je kupio 27,7% akcija kluba sa čijeg će čela pokušati da na Old Traford vrati uspehe koji su prilično retki u post-Fergusonovoj eri.

Retklifofa zamisao je da unapredi infrastrukturu kluba, ali i da angažuje stručni tab koji će uspeti da uspostavi željenu igru. Prema navodima Futmerkata, jedna od najvećih Retklifovih želja je angažman Zinedina Zidana za šefa stručnog štaba umesto Erika ten Haga.

Izabrane vesti

Novi čelnik Crvenih đavola sanja da u klub dovede 51-godišnjeg francuskog stratega, osvajača tri uzastopne Lige šampiona sa Real Madridom. Zidan je u prošlosti bio želja i Žan Kloda Blana, jednog od Retklifovih najbližih saradnika, odnosno čoveka koji je u periodu dok je bio član rukovodstva Pari Sen Žermena pokušao da dovede Zizua na mesto šefa stručnog štaba.

Realizacija Zidanovog dolaska neće predstavljati lak zadatak jer se francuski trener redovno nalazi na listi želja najvećih evropskih klubova, a kako navoddi Futmerkato, odgovor na pitanje da li je Retklif sa saradnicima uspeo da ubedi Francuza da dođe u klub biće poznat u narednim nedeljama.

Podsetimo, u Junajtedu su već najavili i druge kadrovske promene, te će Den Ešvort iz Njukasla brzo postati novi čllan rukovodstva Crvenih đavola. Nedavno je Retklif istakao da projekat oporavka Junajteda uzima uz visoke ambicije i sa namerom da promeni iz korena sve segmente u klubu koji nisu na zadovoljavajućem nivou.

"Ovo je samo početak našeg puta da vratimo Mančester Junajted u vrh engleskog, evropskog i svetskog fudbala. Izgradićemo objekte svetske klase za našu publiku, a od danas će se rad na zacrtanim ciljevima dodatno ubrzati", istakao je novi čelnik Junajteda.

Od leta 2022. godine, na čelu stručnog štaba je Erik ten Hag koji je do danas Crvene đavole vodio na 98 utakmica uz učinak od 60 pobeda, 11 remija i 27 poraza. Publika sa crvene stane Mančestera nije zadovoljna igrama kluba pod komandom Holanđaina, te se neretko glasno polemiše o rastanku, a potraga za naslednikom aktuelnog stratega očigledno je uveliko u toku.


tagovi

Mančester JunajtedZinedin ZidanDžim Retklif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara