Stadion Žiline (©AFP)
Stadion Žiline (©AFP)

Žilina kod kuće cilja Evropu, Zlato Moravce ostaje bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 12:08

Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina – 1,37

Sezona u Slovačkoj završava se danas mečevima finala plej-ofa za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija i revanša plej-auta za opstanak u Fortuna ligi. Slovake će naredne sezone u međunarodnim kupovima da predstavlja osvajač duple krune Slovan iz Bratislave u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Dunajska Streda i Trnava u novoformiranom UEFA takmičenju, dok će četvrti predstavnik da bude Žilina ili Zlato Moravce.

Ovi timovi odigraće danas (17.00) meč finala u Žilini. Nekadašnji šampion Slovačke je u polufinalu bio bolji od Sereda sa 4:2, dok je Zlato Moravce kod kuće pobedilo Trenčin sa 2:0. S obzirom na to da je Žilina bila bolje plasirana u ligaškom delu Fortuna lige (četvrto mesto) obezbedila je u plej-ofu prednost domaćeg terena i ima ulogu favorita.

Izabrane vesti

19.00: (1,33) Žilina (5,40) Zlato Moravce (8,50)

Žilina u svojim redovima ima najboljeg strelca šampionata Slovačke, Poljaka Davida Kurminovskog, strelca 20 pogodaka ove sezone, četiri više od Erika Ramireza iz Dunajske Strede.

Zlato Moravce ima trećeg strelca u Slovačkoj, Filipa Balaja koji je ove sezone postigao 15 golova. Njemu će ovo biti oproštajni meč za ovaj klub. On je prošle nedelje dogovorio transfer u poljsku Krakoviju. Žilina je ove sezone bila odlična na svom stadionu. Na 17 utakmica čak 12 puta je pobedila, tri puta odigrala nerešeno i doživela samo dva poraza. Zeleno-žuti su kod kuće postigli najvše golova u ligi, čak 46.

Ovi timovi su odigrali čak pet mečeva ove sezone. Žilina je tri puta pobedila, a Zlato Moravce dva puta. Nekadašnji šampion Slovačke je na dve utakmice na svom terenu protiv konkurenta za mesto u Evropi postigao čak devet golova (5:1 i 4:1). Domaćini su ove sezone ostvarili sve četiri pobede. Žilina je slavila u gostima protiv Zlate Moravce sa 2:0 u četvrtfinalu Kupa Slovačke.

17.00: (1,72) Senica (3,50) Banjska Bitrica (4,50)

U borbi za opstanak igraće Senica i Banjska Bistrica, takođe danas (17.00). Domaćin je blizu ostanka u eliti jer je u prvom meču plej-auta slavio u gostima sa 2:1.

SLOVAČKA

FINALE PLEJ-OFA ZA LIGU KONFRENCIJE (JEDAN MEČ)

Petak

19.00: (1,33) Žilina (5,40) Zlato Moravce (8,50)

PLEJ-AUT ZA OPSTANAK (REVANŠ)

Petak

17.00: (1,72) Senica (3,50) Banjska Bitrica (4,50) /prvi meč: 2:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

SlovačkaSlovačka 1Žilina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara