Žiru prelomio - na leto napušta Milan: Šta to znači za Jovićevu budućnost na San Siru?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 12:34

Rosoneri bi po završetku aktuelne sezone trebalo da izvrše rekonstrukciju napadačke linije

Na mala vrata je ušao, kroz velika će izaći. I to vrlo brzo. Evropski mediji pišu da je Olivije Žiru pred odlaskom iz Milana pošto je blizu dogovora sa LAFC.

Najboljem strelcu u istoriji francuske reprezentacije ugovor sa italijanskim klubom istče na kraju sezone, te bi bez obeštećenja pojačao sa Los Anđeles sa kojim, tvrdi Atletik, ima dogovor o ugovoru na godinu i po dana, do decembra 2025. godine.

Izabrane vesti

Žiru je na San Siro stigao iz Čelsija leta 2021. godine za nepunih tri miliona evra i za vrlo kratko vreme ostavio dubog trag u Milanu. U debitantskoj sezoni pogurao je Rosonere sa 11 golova do dugo čekane titule, a dvocifren učinak ostvario je i u naredne dve. Štaviše, iako mu je 37 godina i fizički više ne izgleda toliko moćno, Žiru je na putu da premaši brojke iz prethodne dve sezone. Na 26 utakmica već je postigao 12 golova, jedan manje nego prošle godine, a pride upisao i osam asistencija.

Ipak, u Milanu prethodnih meseci najavljuju rekonstrukciju napadačke linije, što je očigledno bio jasan znak za vremešnog Francuza da potraži novu sredinu. Kalčomerkato pak navodi da su na San Siru planirali da mu produže ugovor i upari ga sa Džošuom Zirkzeom, prvom željom sportskog sektora, te da bi ovakav epilog mogao da dovede do promena u strateškom planu čelnika Milana. Žiruovim odlaskom stvorila bi se potreba za dvojicom prvoklasnih napadača piše Kalčomerkato, ali i dodaje da će ona iz finansijskih razloga teško biti zadovoljena.

To bi moglo da poveća šanse Luki Joviću da i po završetku sezone ostane u klubu. Početkom kalendarske godine, tokom kratkotrajnog bleska srpskog napadača, italijanski mediji su pisali da je Milan sve bliži odluci da obnovi saradnju sa bivšim napadačem Reala, međutim, novosti na tu temu nema već neko vreme, a Kalčomerkato dodaje da čelnici milanskog kluba još nisu doneli odluku o tome, kao i da bi 26-godišnji Srbin morao da uradi više u završnici sezone od onoga što je dosad prikazao kako bi osigurao ostanak u Gradu mode.

Što se Žirua tiče, on će izvesno zatvoriti svoje poglavlje u Milanu za koji je od dolaska upisao 121 nastup uz učinak od 46 golova i 20 asistnecija. U Gradu anđela čeka ga bivši saigrač iz reprezentacije Ugo Loris, a nakon što je zimus ekipu napustio Karlos Vela, nema sumnje da će Žiru predstavljati kapitalno pojačanje.


tagovi

Olivije ŽiruMilanLuka JovićTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara