Živeo ovogodišnji Kalčo: Atalanta preživela ludnicu u Napulju i postala kandidat za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 22:35

Strašan meč i na kraju trijumf tima iz Bergama – 3:2

Napoli je subotu jutro dočekao na prvom mestu italijanske Serija A. Isti dan završio je kao trećeplasirani tim Kalča. Atalanta je od ove večeri postala punopravan kandidat za Skudeto. I to je sve što treba da znate o ovogodišnjoj ludnici na Apeninskom poluostrvu.

Sjaj Kalča, duel kojii prevazilazi granice steroptipa o dosadnom i taktički savršenom fudbalu, potvrdio je večerašnji meč na stadion Dijego Armando Maradona. Oslabljeni Napoli, bez Kulibalija i Osimena, tukao je po Atalanti iz svih oružja. Gledao i želeo da igra unapred, da bude ofanzivno orjentisan. Ali tukla je i Boginja Provincija, ne želevši da ustukne na početku drugog poluvremena kada je Dris Mertens doveo domaćina u vođstvo. Atalanta je jednako domaćinu, kao uvek u trenerskoj eri Đanpaola Gasperinija, bila rizična, ali nedoljiva u ofanzivnoj kobinatorici i lepoti napada. Na kraju je golovima golovima Demirela i Frojelera u roku od pet minuta stigla do konačne pobede – 3:2.

Izabrane vesti

Pamtiće se pet golova, dva preokreta, ali i brojni potezi pojedinaca, majstorstva na obe strane terena, sporne sudijske odluke.... Svega je bilo kao nekada u najlepšem periodu Kalča, koji je večerašnjom predstavom pokazao da se vraća na velika vrata

Da će duel u Napulju biti iznad visokih standarda ovogodišnjeg Kalča, moglo je da se nasluti već u šestom minutu. Tada je David Zapata na leđima izneo dvojicu štopera Atalante, odigrao povratnu, a Ruslan Malinovski otvorio serijal sjajnih poteza. Njegova čarobna levica došla je do punog izražaja, pošto je sa 16 metara pogodio dalji ugao. Bila je to prava strela koja se zabola u srce Napolitanaca.

Ali ih naterala na još jaču borbu. Pucalo je na sve strane od duela jedan na jedan, adrenalina i želje za nadigravanjem. Napoli je brzo došao do daha i izjednačio. Protitežu Ruslanu Malinovsku predstavljao je još jedan igrač sa istoka. Reč je o Pjotru Zelinskom koji je iz dva pokušaja prevario Musa i izjednačio rezultat.

Posle odličnog prvog poluvremena u nastavku je usledio spektakl. Sve je počelo istrčavanjem i laganom realizacijom Drisa Mertensa, posle koje je Maradona proključao. Ali bio je to signal za Atalantu da još napadne jš jače, podigne ritam do granice pucanja. Malo je nedostajalo da u jednoj situaciji Mario Rui napravi penal, ali je VAR ustanovio da je Napolijev bek igrao nogom (raširio obe ruke). Međutim, ni tada Atalanta nije stala.

Kavu su samo akciju složili gosti u 66. minutu. Serija tačnih pasova, pravovremeno utrčavanje Demirala i tačna lopta Toloija. Probušio je Ospinu mladi turski štoper i najavio novu buru.

I opet je Atalanta odigrala magičnu akciju. Samo ovog puta Ospina nije mogao baš ništa da uradi. Iličić je vratio loptu Frojleru koji je postavio konačan rezultat.

Ali bilo je još uzbuđenja. Malo je nedostajalo Elifu Eljmasu da donese još jedno izjednačenje. Nije se dalo ni Zelinskom. Na kraju je Petanja imao zicer, ali ni to nije pomoglo Napolitancima da izbegnu prvi poraz na svom bunjištu u ovoj sezoni.

 SERIJA A – 15. kolo

Subota:

Milan - Salernitana 2:0 (2:0)

/Kesi 5, Salemakers 18/

Milan - Salernitana 2:0 (2:0)

/Kesi 5, Selemahers 18/

Roma - Inter 0:3 (0:3)

/Čalhanoglu 15, Džeko 22, Damfris 39/

Napoli - Atalanta 2:3 (1:1)

/Zelinski 43, Mertens 47 - Malinovski 6, Demiral 66, Frojler 71/

Nedelja:

12.30: (2,90) Bolonja (3,30) Fjorentina (2,60)

15.00: (3,40) Specija (3,60) Sasuolo (2,20)

15.00: (3,70) Venecija (3,40) Verona (2,15)

18.00: (3,60) Sampdorija (3,50) Lacio (2,15)

20.45: (1,23) Juventus (6,50) Đenova (16,0)

Ponedeljak:

18.30: (2,65) Empoli (3,25) Udineze (2,90)

20.45: (3,15) Kaljari (3,20) Torino (2,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Ruslan MalinovskiDris MertensLučano SpaletiJosip IličićDuvan Zapata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara