Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Živopisna izjava golmana u Finskoj: Imamo na leđima gorilu, moramo da je stresemo na zemlju

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 10:18

Čuvar mreže Marijehamna Oskari Forsman priznao je da on i njegovi saigrači trpe ogroman pritisak pred gostovanje KTP-u (ponedeljak, 17.30)

Važna utakmica očekuje fudbalere Marijehamna ovog ponedeljka. Od 17.30 časova gostuju KTP-u u sklopu svog 11. meča ove sezone u šampionatu Finske.

Sudeći po dosadašnjim rezultatima, ova dva tima će se boriti za opstanak u najvišem rangu. Marijehamn je trenutno 10. na tabeli sa svega sedam osvojenih bodova, dok je KTP za jednu lošiju poziciju sa šest poena. Lošiji od njih je samo Oulu.

Izabrane vesti

17.30: (4.00) KTP (3.45) Marijehamn (1.95)

Čuvar mreže Marijehamna Oskari Forsman objasnio je zašto njegov tim igra daleko ispod svih očekivanja. Kako sam kaže, pritisak koji ekipa oseća zbog loših rezultata je ogroman teret.

Po njegovim rečima, težine gorile.

Imamo na leđima majmuna veličine gorile, moramo da ga uhvatimo za zglob i stresemo na zemlju. Imamo problem sa napadom, ali nam nije ni odbrana dobra. Primili smo već 17 golova. Loše se postavljamo na terenu, pravimo glupe greške koje protivnici koriste da organizuju kontranapade. Na ovom nivou su neoprostive. Defanziva zahteva požrtvovanost. Kada izgubimo loptu moramo da budemo spremni za kontranapad. Tako ćemo da skinemo pritisak i sa napadača“, objasnio je Forsman srž problema Marijehamna.

Pomalo nestvarno zvuči podatak, ali Marijehamn nije postigao nijedan gol na osam uzastopnih mečeva. U tom periodu je vezao sedam poraza, a u prošlom kolu je konačno osvojio jedan bod, remizirao je sa HIFK-om. Naravno, odigrali su 0:0.

Nije KTP mnogo bolji, u poslednjih sedam utakmica je osvojio dva boda. Barem ume da postigne neki gol, u tom periodu je protivnicima četiri puta zatresao mrežu. Poređenja radi, Marijehamn je dao ukupno pet golova na 10 kola.

Na prethodna dva meča KTP je osvojio po poen, odigrao je po 1:1 sa Ilvesom i Ouluom.


tagovi

Finska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara