Lazar Slavković nekada u dresu U21 reprezentacije Srbije (©Starsport)
Lazar Slavković nekada u dresu U21 reprezentacije Srbije (©Starsport)

Život bez Filipa Kljajića: Lazar Slavković brani mrežu Pazaraca u Lučanima

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 11:19

Bodovi neophodni kako bi se zadržao priključak za Vojvodinom

Vođen trenerom povratnikom Davorom Berberom, koji je pre dve godine bio kadar da želje Pazaraca pretvori u realnost, superligaš sa obala Jošanice i Raške pokušaće da poslednjeg dana marta, pod svetlošću reflektora u Lučanima (19.00, Arena 1 Premium), izađe iz rezultatske krize i dopisivanjem boda(ov)a u 28. kolu Mozzart Bet Superlige zadrži priključak sa petoplasiranom Vojvodinom u borbi za premijerni izlazak na evro-scenu.

Kada je prethodni put vodio pazarske Plave protiv Mladosti, ali u domaćem ambijentu, Berber se početkom maja 2021. godine, tri kola pre kraja prvenstva, suočio sa imperativom pobede, koji ga nije sputao. Slavio je tada Novi Pazar sa 4:1 i ostao prvi ispod crte, a četiri boda u preostala dva meča sa Metalcem u Gornjem Milanovcu (1:1) i Napretkom na Džaizkoin areni (2:1) bila su dovoljna da se preskoče tri kluba, a u ambis gurne ivanjički Javor.   

Izabrane vesti

Utisak je da bi i bod u Lučanima oterao crne oblake, koji su se nadvili nad Pazarom prošle sedmice, posebno ako se zna da će Berber biti lišen usluga nekolicine povređenih i bolesnih startera, dok će mu neki igrači biti od pomoći koliko i ranjenici Julu Brineru u Bulajićevoj “Neretvi”. Računaju u Novom Pazaru i da Vojvodina u subotu na "Karađorđu" neće rešiti crno-beli rebus, te veruju da bi ih bilo kakav bodovni učinak u sportsko-rekreativnom centru nazvanom po Radošu Milovanovću za korak približio Novosađanima.

Po mnogima je izostanak doskorašnjeg kapitena i golmana Filipa Kljajića najveći hendikep za goste u vojevanju sa četom nedavno ustoličenog trenerskog vuka Milorada Kosanovića, koja se bori za goli život. Kljajića, napadnutog od grupe Novopazaraca u ugostiteljskom objektu u tom gradu, neće biti između stativa do kraja sezone, a pokušaće da ga odmeni Lazar Slavković, lokalni momak sa bogatim stažom u mlađim selekcijama Partizana i reprezentacije Srbije, koji je u Mozzart Bet Superligi debitovao u nedavnom porazu od Crvene zvezde u Beogradu (1:5).   

Spreman sam. Od sebe ne očekujem ništa više od onog što svakodnevno pružam na treninzima. To podrazumeva najozbiljniji pristup utakmici, maksimalnu koncentraciju i profesionalizam na visokom nivou, pa kako bude. Najvažnije je kako ćemo izgledati kao tim. Uvek neko individualno odskoči i donese prevagu, ali mislim da će bolji večeres odlučuje kolektiv”, mudro zbori 21-godišnji Slavković.

Popularni Laki kaže da je igra Mladosti tokom prethodnih dana analizirana do tančina i da Pazarci znaju odakle im preti najveća opasnost.

Znamo šta je potrebno da radimo, kako bismo u što većoj meri neutralisali najjače adute Mladosti. Probaćemo da iskoristimo njihove mane i poentiramo. Kao ekipa koja se bori za izlazak u Evropu, normalno je da očekujemo pozitivan rezultat. Pokazali smo ove sezone da možemo mnogo, da smo konkurentni protiv svakog rivala i da ne postoji ekipa na ovim prostorima s kojom ne možemo da se nosimo i nadigravamo. Znamo da će biti vraški teško, ali spremni smo da damo sve od sebe i da se nakon meča zasluženo radujemo”, ne krije optimizam Lazar Slavković.

Uprkos izostancima, pre svega u manevarskoj liniji, Novi Pazar bi u Lučanima trebalo da zaigra u Berberovoj omiljenoj formaciji 4-3-3.

Novi Pazar (4-3-3): Slavković - Pešukić, Rubežić, Kurdić, Joksimović - Kiković, Momčilović, Mijić – Bogdanovski, Majdevac, Filipović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 28. KOLO

Petak

17.00: (2,40) Kolubara (3,15) Napredak (3,15)

19.00: (2,25) Mladost Lučani (3,10) Novi Pazar (3,15)

Subota

14.00: (2,10) Radnički 1923 (3,35) Spartak Subotica (3,60)

16.00: (2,05) Voždovac (3,40) Javor (3,70)

18.00: (1,07) Crvena zvezda (12,0) Mladost GAT (30,0)

20.00: (3,25) Vojvodina (3,45) Partizan (2,20)

Nedelja

16.00: (3,90) Radnik (3,50) TSC (1,95)

18.00: (3,40) Radnički Niš (3,30) Čukarički (2,20)



tagovi

Lazar SlavkovićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara