Đanluka Skamaka sa loptom (©Reuters)
Đanluka Skamaka sa loptom (©Reuters)

Životni problemi Đanluke Skamake: Deda s nožem uleteo u bar, otac lupao automobile u trening centru Rome

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.11.21. | 11:16

Nije lako 22-godišnjem napadaču Sasuola, kog ionako prati imidž "lošeg dečka"

Zaobilaznim putem, preko Holandije i PSV Ajndhovena, Rimljanin Đanluka Skamaka stigao je do Serije A. Iako je bio član mlađih kategorija oba velikana iz rodnog grada, prvo Lacija pa Rome, na seniorsku scenu uplovio je kao igrač Sasuola.

Dobre partije prošle sezone na pozajmici u Đenovi donele su mu status A reprezentativca posle redovnog igranja za mlađe selekcije, ali umesto da se koncentriše na teren i pokuša da napreduje, 22-godišnji napadač mora da brine o vanfudbalskim problemima uzrokovanih nasilnim ponašanjem problematičnih članova svoje porodice.

Izabrane vesti

13.00: (13.0) Inđija (7.50) Crvena zvezda (1.15)

Prvo se u centru skandala našao njegov otac, Emilijano Skamaka, kada je u maju ove godine ključem za točkove polupao automobile na parkingu Rominog trening centra. Među oštećenim našla su se i vozila sportskog direktora Vučice, Tijaga Pinta i direktora omladinske škole, Bruna Kontija. Pored lupanja automobila, vremešni vandal je pretio svima koji su se u tom trenutku našli na parkingu Trigorije.

Emilijano Skamaka je uhapšen, ali motiv incidenta koji je izazvao obučen u dres Sasuola nije poznat javnosti. Mladi fudbaler se dan kasnije ogradio od očevog ponašanja rekavši da odavno nema kontakt sa njim i da su mu jedina porodica majka i sestra. Objasnio je da mu roditelji žive razdvojeno i da nikada i nisu bili u braku.

Tu se, međutim, ne završavaju problemi Đanluke Skamake. Rimski Mesađero je ovog četvrtka objavio da je sada njegov deda, 66-godišnji Sandro Skamaka upao u bar u predgrađu italijanske prestonice naoružan nožem, pretio prisutnima i jednu osobu posekao nekoliko centimetara od grla. Ubrzo je intervenisala policija i privela ga, pod optužbama za teške pretnje, posedovanje oružja i opiranje pri hapšenju.

Ovaj događaj samo će pojačati Skamakin imidž kao "lošeg dečka" italijanskog fudbala, koji ga već prati zbog tela prekrivenog tetovažama, ali i odluke da kao 16-godišnjak napusti Romu i ode u PSV Ajndhoven.

"Ljudi pričaju da sam lud jer imam mnogo tetovaža. Nazivaju me arogantnim jer sam izabrao da sa 16 godina pređem iz Rome u PSV. Nekima čak i smeta jer bih na terenu dao sve za pobedu", pričao je mladić iz Rima u intervjuu za Gazetu delo Sport mesec dana pre nego što je njegov otac napravio haos na parkingu Trigorije.

Našaliće se neki i reći da je samo pravio sebi posao, pošto je Emilijano Skamaka inače vozač "pauka".

"Otac vozi pauka, a majka je frizer, ali kada je dobila otkaz, posvetila se kućnim poslovima. Živeli smo od socijalne pomoći sve dok ja nisam počeo da zarađujem igrajući fudbal. Tada nam je ukinuta", dodao je 22-godišnji Đanluka u pomenutom intervjuu.

Pričao je i da kod kuće često nisu imali vode ili struje, kao i da je po povratku iz škole razmišljao da li će imati ručak.

Subota, 18.00: (3.05) Lacio (3.35) Juventus (2.50)

Đanluku Skamaku često porede sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali ima i onih koji navode da mu je potreban odlazak u jači klub nego što je Sasuolo da bi dostigao vrhunski nivo.

"Za mladog igrača je najbolje da igra što je više moguće i da krade tajne iskusnijih saigrača. Ne opterećujem se time za koji klub igram, bitno mi je uzbuđenje. Igram u Seriji A i smatram to kao nešto pozitivno, ali naravno da sam i ja kao dečak sanjao da igram za najveće. Voleo bih da zaigram u Milanu", otkrio je.

Konkretno o poređenju sa Ibrom, dao je izjavu po kojoj se može zaključiti zašto ga neki ne vole.

"Ibrahimović je ikona za mene. Motiviše me kada vidim koliko je posvećen u njegovim godinama i kako nosi tim na svojim ramenima. To me fascinira i tera da pomislim zašto i ja ne bih mogao tako. Kada sam u Holandiji gledao njegove video-snimke rekao sam sebi: 'Opa, liči na mene'".


tagovi

Đanluka Skamaka

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara