Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zlatan remi po Dortmund, Klub Briž i dalje u igri za osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.12.20. | 23:03

Povredio se Erling Holand, sporan penal nad Milinković Savićem

Borusija Dortmund ide u osminu finala Lige šampiona, Lacio i Klub Briž će se boriti za drugu poziciju! Dortmundu je i remi protiv Lacija od 1:1 bio dovoljan da prođe dalje, dok je Klub Briž nadigrao Zenit sa 3:0 i eliminisao ga iz svih borbi. Situacija u grupi je sledeća: Dortmund ima 10 bodova, Lacio je na devet, Klub Briž na sedam, a Zenit na jednom i on više nema šansu ni za Ligu Evrope.

U poslednjem kolu Borusija Dortmund gostuje Zenitu, a Lacio dočekuje Klub Briž.

Izabrane vesti

Dortmund se dosta žalio na penal koji je dosuđen Laciju, kada je pao Segej Milinković Savić. Na taj način je Lacio uspeo do boda. Konsultovan je i VAR, procenite sami.

Dodajmo i da je Borusija dobila jako lošu vest u vidu povrede Erlinga Holanda koji nije nastupio na ovom duelu, a neće igrati ni do kraja 2020. godine zbog povrede zadnje lože.

Borusija jeste suštinski overila plasman u osminu finala, ali je veoma nezadovoljna zbog penala koji je sviran Laciju i taj penal je pokvario raspoloženje Milionerima. Na sve to, brine ih i pomenuta povreda Holanda.

Lacio je čak imao priliku za pobedu kada je probao Imobile, ali je sjajno odreagovao Roman Burki i odbranio u 87. minutu.

U sudaru dve najzvučnije ekipe u grupi nije bilo previše uzbuđenja u prvom poluvremenu, ali je Dortmund zasluženo stigao do prednosti. Lacio je to mogao da uradi u 20. minutu kada je šutirao Hoakin Korea, ali mu je taj pokušaj odbranio Burki. Najbolju priliku posle toga Dortmund je imao u 30. minutu kada je Marko Rojs promašio dobru priliku, ali je sve na naplatu stiglo u 45. minutu. Rafael Gereiro je bio strelac tog veoma važnog pogotka.

Inače, oba tima su doživela teške poraze prethodnog vikenda u nacionalnim šampionatima, i to kod kuće. Keln je šokirao četu Lusijana Favra u Dortmundu (1:2), dok je ekipa Simonea Inzagija neočekivano poklekla na Olimpiku od Udinezea u Seriji A (1:3).

Posle tog gola u samom finišu prvog poluvremena, Dortmund je mogao mnogo lakše da igra u nastavku, ali se Lacio nije predavao.

Pokazatelj toga bio je u 67. minutu kada je, a ko drugi do Ćiro Imobile, postigao gol u 67. minutu i uspeo da poravna rezultat i unese dodatnu konfuziju na teren, ali se Dortmund na kraju provukao i prošao dalje. Iako ne najzadovoljniji ni igrom ni rezultatom ni suđenjem. Ali bod se pokazao ovoga puta kao zlatan.

U drugoj utakmici dana Klub Briž je dočekao Zenit i lagano ga savladao sa 3:0. Na taj način je Zenit definitivno zakucan za poslednje mesto u grupi.

Zenit je čak imao odličnu šansu da dođe do prednosti kada je Sardar Azmun čak i pogodio metu, ali se ispostavilo da je gol poništen zbog ofsajda u prvom poluvremenu. I odmah posle toga, u 33. minutu, Klub Briž je imao spreman odgovor.

Šarl de Ketelare je bio na mestu, odbijenu loptu je poslao uz stativu i doveo Klub Briž do veoma, veoma važne prednosti. Umesto da Zenit vodi, Briž je imao prednost. Do kraja domaćin je uspeo da postigne još dva komada i da zapečati sudbinu ruskog tima.

GRUPA F

Borusija Dortmund - Lacio 1:1 (1:0)

/Gereiro 44 - Imobile 67pen/

Klub Briž - Zenit 3:0 (1:0)

/De Ketelare 33, Vanaken 58, Lang 73/



tagovi

Borusija DortmundRafael Gereiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara