Zlatibor strepi od drugog uzastopnog ispadanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 14:46

Preostala dva meča u plej-autu doneće poslednjeg putnika u niži rang

Preostale dve utakmice poslednjeg kola plej-auta Prve lige Srbije daće odgovor na jedino pitanje – ko će uz Kabel, Bačku i Timok u niži rang.

Za opstanak u drugoligaškom društvu boriće se Budućnost i Zlatibor. Tim iz Čajetine prošle sezone je igrao u Superligi, a već ove strepi od mogućnosti da doživi drugu uzastopnu eliminaciju. Ipak, Zlatibor je u boljoj poziciji, iznad crte je i ima dva boda više od Budućnosti, a pobeda nad Bačkom kod kuće gatantuje mu opstanak.

Izabrane vesti

"Znamo šta nam donose tri boda. Pružali smo odlične igre u plej-autu, ostvarili smo tri pobede, remi i dva poraza, i sve ćemo učiniti da ljubitelje fudbala na Zlatiboru obradujemo još jednim trijumfom vrednim opstanka. Favoriti smo i ubeđen sam da ćemo opstati", samouveren je 18-godišnji Zlatibora Dušan Vrbić u izjavi za Sportski žurnal. Optimizam levog beka domaće ekipe deli i njegov saigrač Njegoš Janjušević.

"Očekujem sigurnu pobedu, jer je OFK Bačka napustila ovaj rang. Ubeđen sam da ćemo i od leta igrati u ovoj konkurenciji, a uz podršku navijača iz okruženja lakše ćemo do cilja."

Ipak, šef stručnog štaba Bačke Igor Savić ističe da će njegova ekipa učiniti sve kako bi se dostojanstveno oprostila od PLS.

"Ne interesuju nas priče da ćemo igrati za nekoga. Idemo da igramo za nas, da se na pošten način oprostimo od prvoligaške konkurencije. Želimo, pre svega da sačuvamo obraz, igraćemo sa najvišim motivom, borićemo se do poslednjeg zvižduka sudije. Iscedićemo i poslednji atom snage iz sebe da dostojno oprostimo od takmičenja. Psihološki smo rasterećeni, jer smo jedno vreme bili pod ogromniim pritiskom, očigledno da to nisu mogli da iznesu kako treba.Verujem u dobar rezultat", kaže Savić.

Budućnost s druge strane ima znatno teži zadatak, s obzirom da mora da savlada Rad. Građevinari nemaju rezultatski motiv, obezbedili su opstanak još ranije, ali podatak da su u plej-autu poraženi jedino od Grafičara dovoljno govori o tome kakav posao čeka ekipu iz Dobanovaca.

"Treba da uradimo što je do nas, da pobedimo Rad i sačekamo rasplet situacije. Dolazi nam kvalitetna, borbena i rasterećena ekipa, sa željom da se nadigrava bez pritiska, a u takvim situacijama na nadahnuće može da se ostvari dobar rezultat. Nemam, ipak, izbora, da bismo sačuvali nadu moramo sve snage da bacimo u napad za pobedu", istakao je trener Budućnosti Dušan Kljajić.

SRBIJA, PLEJ-AUT – 7. KOLO

Petak

Timok – Kabel 5:0 (1:0)

/Tričković 41, Nikolić 54, 87, Davidović 60, Pantić 65/

Subota

Mačva – Grafičar 1:1 (1:0)

/Marjanović 45 – Ibanjez 90pen/

Nedelja

17.30: (1,90) Budućnost Dobanovci (3,30) Rad (4,00)

17.30: (1,32) Zlatibor Čajetina (4,20) OFK Bačka (12,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeZlatibor ČajetinaBudućnost DobanovciFk RadOFK Bačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara