Zlatko Dalić i Luka Modrić (© Reuters)
Zlatko Dalić i Luka Modrić (© Reuters)

Zlatko Dalić: Ludilo je šta se radi i piše, ali Bog me čuva

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 09:50

„Čuvaću dostojanstvo“, kaže selektor Hrvatske posle plasmana u osminu finala Prvenstva Evrope

Sa ivice provalije do nokaut faze. U jednom meču sve se okrenulo. Ma, za jedno poluvreme. Drugo, protiv Škotske, još na Hampden parku, kad je bila pritisnuta uza zid, visila na tankoj žici, Hrvatska je pokazala da nije slučajno vicešampion sveta.

Podigla se, pobedila Škotsku – i to ubedljivo – ušunjala u osminu finala Prvenstva Evrope i zamaskirala sve loše s početka takmičenja, kad je na mečevima sa Engleskom i Češkom bila neprepoznatljiva.

Izabrane vesti

Posle prolaska grupe, Zlatku Daliću je pao kamen sa srca, imajući u vidu da je bio pod baražnom vatrom medija i sportske javnosti u susedstvu.

Ovih deset dana je bilo ludilo, to ne mogu da shvatim. Ne znam koji sam cilj ostvario: 10, 11, 12. Dragi Bog je uz mene i gura me kad je najteže“, likovao je selektor Vatrenih posle trijumfa nad Škotima (3:1).

Može biti da je sam „kriv“ za velika očekivanja. Pre tri godine u Rusiji je doveo Kockaste do finala Mundijala, navikao naciju na dobre rezultate i čim su oni bili ispod očekivanja pucalo je pod njegovim leđima. Čak se pominjala i opcija smene da je u utorak veče završio učešće na Prvenstvu Evrope.

Ne mogu da razumem ludilo u poslednjih deset dana. Neću da ulazim u to, čuvaću dostojanstvo, ponos i uvek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo srećni. Luka je znao što se događalo i što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio srećan, kao i svi igrači. Dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje“.

Zahvaljujući, pre svih, Luki Modriću i Ivanu Perišiću, generatorima pobede nad Škotskom. Perišić se opet „javio“ kad je najbitnije (asistencija Nikoli Vlašiću za inicijalnu prednost i mat glavom za konačnih 3:1), dok je vezista Reala prleomio meč sredinom drugog poluvremena, prelepim pogotkom, kasnije i centrašutom iz kornera baš za Perišića.

Fantastičan gol, Luka gori od želje i motiva. Nikome nije jasno kako ostaje na ovom nivou. Svi mislimo da će pasti i oslabiti u godinama u kojima je, ali je sve bolji. Vuče celu ekipu, ne posustaje. Što god da kažem o Luki i njegovoj igri, biće premalo. Ponosan sam kakvog igrača i kapitena imam“, dodao je Dalić koji će dobiti malo mira da da bezbrižnije sprema meč osmine finala.

Kandidati su: Španija, Švedska ili Slovačka.


tagovi

Zlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara