Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zmajevi uspeli da zadrže trenera: Konseisao izabrao Porto ispred novca

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 15:37

Na Pirinejima tvrde - posao dogovoren, čeka se samo ozvaničenje

Od dolaska Serža Konseisaa na klupu Porta, tim sa stadiona Dragao tri godine ukraasio je sa dve šampionske krune, peharom u Kupu Portugalije i Superkupom, a iako u aktuelnom trenutku branilac titule zaostaje dvocifren broj bodova u odnosu na lidera Sporting, fenomenalno izdanje u dvomeču sa Juventusom uticalo je da portugalski klub pobere pozitivne kritike fudbalske javnosti širom Starog kontinenta.

Strateg koji je na kormilo Porta stigao u julu 2017. godine rezultatima u prethodnom periodu dospeo je na radar brojnih evropskih klubova, a kako mu po završetku sezone ističe ugovor, kao primarni cilj šampiona Portugala nametnuo se produžetak saradnje. Iako posao rukovodstva kluba nije bio lak, prema saznanjima A bola usmeni dogovor je postignut te će Konseisao staviti paraf na nastavak saradnje narednih dana.

Izabrane vesti

Kako tvrdi isti izvor finansije nisu bile primarni faktor tokom pregovora imajući u vidu da je 46-godišnji stručnjak na stolu imao i znatno unosnije ponude. Portugalac je prethodnih nedelja između ostalog dovođen u vezu sa klubovima iz Premijer lige i Serije A, ali očigledno da su u Portu imali kako da odgovore i zadrže perspektivnog stratega.

Konseisao je Porto do sad vodio na 205 utakmica uz učinak od 146 pobeda, 28 remija i 31 poraz, a po završetku reprezentativne pauze branioca titule očekuje nastavak trke sa Benfikom i Sportingom, kao i dvomeč protiv Čelsija u okviru četvrtfinala Lige šamšpiona.


tagovi

Seržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara