Zlatan Ibrahimović i Ismael Benaser (AFP)
Zlatan Ibrahimović i Ismael Benaser (AFP)

Značajan faktor u borbi za titulu: Milanov raketni sistem najbolji u ligama petice

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 12:48

Od 56 prvenstvenih golova, 11 je došlo van šesnaesterca - tri u režiji Zlatana Ibrahimovića, za po dva su zaslužni Rafael Leao i Ismael Benaser, junak jučerašnje pobede lidera Serije A na Sardiniji

Ima odbrana koje je u Seriji A ove sezone bilo teško otključati, ali sva sreća pa Milan ima najbolji raketni sistem u Evropi. Kada protivnik zbije redove i onemogući lagan ulazak u kazneni prostor, a ti mu zadaj udarac sa distance. Možda ne poseduje u svojim redovima izrazite snajpere poput Fabijana Ruiza, niti bombardere kao što su Kevin de Brujne i Ruslan Malinovski, ali ove sezone u ligama petice u tom segmentu nema ubitačnijeg tima od onog koji sa klupe predvodi Stefano Pioli.

Imali su Rosoneri juče na Sardiniji određenih problema da načnu Kaljari, ali zlata vredne bodove im je doneo Ismael Benaser tako što je raspalio po lopti nakon što mu je Olivije Žiru majstorski odložio loptu na kapicu šesnaesterca. Bio je to 56. gol Milana u Seriji A ove sezone, ukupno 11. van granica kaznenog prostora. Dakle, velikan sa San Sira je postigao maltene 20 posto golova dalekometnom paljbom.

Izabrane vesti

Najveći udeo u pomenutih 11 golova ima Zlatan Ibrahimović koji je u tri navrata pogađao van protivničkih 16 metara, a u stopu ga slede Ismael Benaser i Rafael Leao sa po dva gola iz te kategorije. Međutim, Alžirac je na sinoćnom duelu protiv Kaljarija bio odličan nezavisno od zvanja meč vinera, dok se Rafael Leao koji je blistao od starta 2022. godine, nije video. Dalo se primetiti jedino da ima novu frizuru, ne i da je protagonista na terenu. Na prvih osam mečeva u 2022. godini, mladi portugalski napadač postigao je četiri i namestio dva gola, ali u poslednje tri Milanove utakmice i pobede minimalnim rezultatom, nije dao konkretan učinak.

Nedostaje učinak Leaa da bi Milanezi ubedljivije stizali do pobeda, ali ko o tome razmišlja dok se pobede nižu. Osim Portugalca, Alžirca i Šveđanina, Milanovih najmoćnijih oružja sa distance, van šesnaesterca su se u strelce upisivali još i Ante Rebić, Alesandro Florenci, Sandro Tonali i Pjer Kalulu.

A upravo je Kaluluova levica donela Milanu sva tri boda u pretprošlom kolu protiv Empolija. Dakle, poslednjih šest bodova velikan sa severa Italije osvojio je zahvaljujući udarcima iz daljine. Taj faktor je ozbiljno umešao prste u Milanovu borbu za titulu, ali da bi sačuvali malu prednost koju ima u odnosu na Napoli i Inter, moraće Piolijevi momci i da se vrate pogađanju iz šesnaesterca.


tagovi

ac milanMilanZlatan IbrahimovićIsmael BenaserRafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara