Znamo ko neće iz Intera: Bastoni i Čalhanoglu produžili ugovore

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 18:33

Dva važna potpisa na Đuzepe Meaci

Marcelo Brozović već je napustio klub, spekuliše se da bi isto mogao da uradi Andre Onana, i te kako je interesantan na tržištu i Nikolo Barela. I dok navijači žive u strahu pitajući se koga bi uprava mogla da žrtvuje zarad finansijske stabilnosti, ove srede postalo je jasno koga neće. Ili makar ne bi trebalo.

Dva vrlo važna potpisa pala su ovog popodneva na Đuzepe Meaci. Alesandro Bastoni i Hakan Čalhanoglu, dvojica igrača koji su dali ogroman doprinos Interovom plasmanu u finale Lige šampiona, potpisali su nove ugovore sa milanskim klubom.

Izabrane vesti

I jednom i drugom prethodni ugovori isticali su za godinu dana, tako da su u klubu morali da reaguju ne bi li ih narednog leta izgubili bez obeštećenja. Od posebne važnosti bilo je blindirati Italijana budući da se u prethodnom periodu dovodio u vezu sa Mančester Sitijem i Totenhemom, mada je njegov prioritet uvek bio da ostane među Nerazurima za koje navija od malena.

Bastoni se obavezao na vernost Nerazurima do leta 2028. godine, dok je Čalhanoglu potpisao do juna 2027, a obojica su nagrađeni povišicom. Bastoniju je plata navodno gotovo duplirana, sa 2.800.000 na 5.000.000 evra, a pride će imati i mogućnost da kroz bonuse zaradi dodatni novac, dok će Čalhanoglu umesto dosadašnjih 5.000.000 evra primati 6.000.000 na godišnjem nivou.

Italijanski štoper je u Inter stigao pre četiri godine iz Atalante za 30.000.000 evra i do sada je odigrao 164 utakmice. Čalhanoglu je pak doveden bez obeštećenja iz gradskog rivala Milana. Upisao je 95 nastupa i ostvario učinak od 12 golova i 21 asistencije.


tagovi

InterLetnji prelazni rok 2023Hakan ČalhanogluAlesandro Bastoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara