Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Znate li koji trener najmanje prija Stanojeviću?

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 09:59

Partizan u Kruševcu priželjkuje osvetu za možda fatalni remi sa Napretkom koji ih je koštao prvog mesta

Otkako se vratio u Srbiju Aleksandar Stanojević još nije pronašao način da nadmudri Dejana Stankovića, iz (ne samo) tog ugla posmatrano šef stručnog štaba Crvene zvezde mu je najveći takmac, ali istorija kao učiteljica života opominje da postoji trener koji je više mučio stratega Partizana. Baš večeras mu izlazi na megdan.

U pitanju je Zoran Milinković koji će sa Napretkom pokušati da odoli crno-belima (19.05, TV Arena Premijum 1), kao što je to radio sa Vojvodinom u vreme kad je Stanojević bio na početku karijere, a i dan-danas, priznaje da su mu Lale sa Kizom na klupi, bile kamen u cipeli čak i u sezoni kad je Parni valjak učestvovao u Ligi šampiona. Pažljivi hroničari zbivanja se sećaju kako je posle glamura protiv Arsenala u Humskoj tadašnji prvak države otišao u Novi Sad gde ga je sačekao upravo Kiza i sa Lalama u napetom meču slavio 2:0 ili kako je u drugom deu istog prvenstva dobio meč na Topčiderskom brdu (1:0) što je navelo Stanojevića da taj tim novosadaskog superligaša promoviše u svoju slabu tačku, jer se pred njim Partizan uvek ukočio.

Izabrane vesti

Vojvodina“, odgovorio je Stanojević na pitanje o najtežem rivalu u Srbiji tokom jednog od ranijih intervjua za Mozzart Sport. „Novi Sad mi je uvek bio teško gostovanje, iako smo poslednji put sa mnom na klupi pobedili golovima Marka Šćepovića i Lazara Markovića. Baš mi je bilo teško bilo protiv kolege Zorana Milinkovića, forsira visok presing i direktan fudbal, njegovi izabranici napadaju duge lopte, Abubakar Oumaru je sjajno skakao“.

Vremena su se promenila, sadašnji Napredak nema snagu nekadašnje Voše, niti napadača kakav je bio Kamerunac, ali ima trenera koji je znao da se isprsi pred crno-belima i u finalu Kupa Srbije proleća 2011, u meču koji nije završen, zato što je baš Milinković povukao ekipu sa terena na zahtev tadašnjeg predsednika Ratka Butorovića u trenutku kad je Partizan vodio 2:1. Sve to ilustruje koliko je Kiza nezgodan kad se suprotstavi Stanojeviću i koliko komplikovan zadatak čaka goste na stadionu Mladosti, gde se domaćin uzda u nekadašnjeg člana crno-belih iz šampionske sezone, Sašu Marjanovića.

19.05: (10.0) Napredak (5.00) Partizan (1.33)

Lako bi moglo da se ispostavi da je Napredak i pre ovog meča odlučio šampionsku trku. Prethodni put crno-beli su baš protiv Kruševljana remijem bez golova ostali bez dva krucijalna boda i praktično izgubili prednost domaćeg terena u 167. večitom derbiju. Taj meč ostao je upamćen po nedosuđenom penalu nad Nemanjom Jovićem, promašenim zicerima Marka Milovanovića u završnici i nezapamćenoj opstrukciji ekipe tadašnjeg trenera Ivana Stefanovića. Opasno su se zbog tog stila Čarapani zamerili fudbalerima Parnog valjka, koji na neki način traže revanš i ostanak u šampionskoj trci.

Neće im biti nimalo jednostavno, jer su na stadionu pod Bagdalom u jesenjem delu prvenstva slavili samo 1:0 pogotkom Rikarda Gomeša iz ponovljenog penala, uz kasnije isključenje Slobodana Uroševića. Još ako se zna da su u bilskoj prošlosti umeli da se spotaknu na stadionu „Mladost“, jasno je koliko ih zahtevan posao očekuje. Mada, isto tako valja imati na umu činjenicu da je ove sezone ubedljivo najčvršći superligaški tim na gostovanjima, pošto je primio sam šest golova na 16 utakmica.

Napredak je posle rastanka sa Stefanovićem slavio samo jednom pod komandom novog trenera Milinkovića. Bilo je to u poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva kad je u poslednjim trenucima golom Saše Marjanovića savladao Metalac. Posle toga je pretrpeo tri vezana poraza, bez datog gola.

Projektovani sastav Partizana: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Natho, Jović – Rikardo.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Nedelja

17.00: (14.0) Vojvodina (6.25) Crvena zvezda (1.22)

18.30: (1.75) TSC (3.60) Voždovac (4.90)

19.05: (10.0) Napredak (5.00) Partizan (1.33)

Ponedeljak

18.30: (1.75) Čukarički (3.50) Radnički Niš (5.10)

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara