Antonio Silva (©Reuters)
Antonio Silva (©Reuters)

Žoao Mario kroz noge, Gonsalo Ramos pod prečku! Inter ima razlog da strahuje od Benfike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 21:13

Ništa se neće isprečiti Rodžeru Šmitu da vrati titulu na Luž…

Tri godine patila je Benfika, trofeji su zaobilazili Luž – jedini u tom periodu osvojen je u Superkupu Portugalije – a ali neće više! Rodžer Šmit će u Portugaliji vratiti stvari na svoje mesto, ništa ga neće zaustaviti da vrati titulu Benfiki.

U Evropi igra dopadljivo, u prvenstvu – šampionski. Uterala je protivnicima strah u kosti, i kada su bolji bodove ne vide. Benfika ruši sve pred sobom, navijači mogu da se pripremaju za veliku feštu, a Inter ima razloga da se plaši lisabonskog velikana. Udarila je Benfika novu recku u šampionatu, nije se previše potrošila protiv Rio Avea, sačuvala se za derbi sa Portom i četvrtfinale Lige šampiona – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Benfika nije uključila “ubilački mod”, bila je pomalo i nezainteresovana na gostovanju, ali i kada malo toga pokaže – dovoljno je da se produži trijumfalni niz. Trenutno je u Portugaliji liga za sebe, niko joj nije ni prići. Ponajviše razliku pravi perfekcionista Rodžer Šmit, a na terenu – Gonsalo Ramos i Žoao Mario.

Strašnu sezonu ima portugalski napadač. Dokazao je da je u stanju da isporuči onoliko koliko je i Darvin Nunjez, da može da reši i “velike” utakmice, kao i da “nikne” u kaznenom prostoru u “malim”. Presuio je Rio Aveu 17. prvenstvenim golom – ukupno 24. u sezoni, a ima i deset asistencija u svim takmičenjima – a prethodila mu je magija Žoaa Marija.

Provukao je iskusni vezista loptu kroz noge čuvaru, ubacio u kazneni prostor, tamo je najsnalažljiviji bio prvi strelac kluba. Rikošetirala je lopta, odbila se do Gonsala Ramosa, a on je zakucao pod prečku na samom startu drugog poluvremena. Gol pogledajte OVDE.

Sustigao je Žoaa Marija, vodiće prve violine Benfike bitku za najboljeg strelca lige. Ali, sujete i sebičnosti nema. Niko u Portugaliji ne sarađuje kao vezista sa pasošem Angole i Gonsalo Ramos. Spakovali su zbirno samo u prvenstvu 34 gola. Sve skupa čak 47!

Neće biti svejedno Interovoj odbrani kada na nju krene ubitačni duo Orlova...

PRIMEIRA - 26. KOLO

Petak

Estoril - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Markes 1/

Subota

Vizela - Kasa Pia 3:1 (1:1)

/Zolotić 37ag, Nunes 81ag, Etim 87 - Martins 25/

Gimarais - Fereira 0:0

Sporting - Santa Klara 3:0 (2:0)

/Paulinjo 14, Trinkao 22, Edvards 52/

Nedelja

Maritimo - Boavista 4:2 (2:0)

/Vidigal 3, 50, Koreja 22, Rijaskos 90+5 - Agra 59, Lourenco 87/

Šaves - Braga 1:2 (1:1)

/Žuninjo 42 - Medeiros 16, Ruiz 59/

Rio Ave - Benfika 0:1 (0:0)

/Ramos 46/

21.30: (1,13) Porto (8,00) Portimonense (23,0)

Ponedeljak

21.15: (1,95) Famalikao (3,35) Aruka (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaRio AvePrimeiraRodžer ŠmitGonsalo RamosŽoao Mario

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara