Jan Zomer (AFP)
Jan Zomer (AFP)

Zomer napušta Borusiju i menja Davida de Heu na Old Trafordu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 10:58

Mančester junajted zainteresovan za reprezentativca Švajcarske

Već neko vreme se spekuliše da li Jan Zomer ostaje u Borusiji Menhengladbah ili na leto po isteku ugovora napšuta klub čiji je član od 2014. godine. Nemački Sport Bild tvrdi da je reprezentativac Švajcarske na pragu odlaska sa Borusija parka i da je Mančester junajted zainteresovan, odnosno da ga vidi kao zamenu za Davida de Heu koji će za šest meseci takođe biti slobodan igrač.

Verujući nemačkom mediju, čovek ne može da se ne osvrne ne čudne odluke Crvenih đavola po pitanju golmanske strategije. Pre više od dve godine su vratili Dina Hendersona iz Šefilda sa pozajmice i označili ga kao klupsku budućnost među stativama. Međutim, takmičarske 2020/21 branio je na samo 13 utakmica pre nego što je De Hea ponovo preuzeo primat, a zatim su mladog Engleza držali na klupi čitave prošle sezone, da bi ga minulog leta konačno pustili na novu pozajmicu u Notingem Forest.

Izabrane vesti

De Hea je ostao prvi golman, pretprošlog leta je kao bek-ap opcija stigao vremešni Tom Hiton, a pre par meseci i Slovak Martin Dubravka. A sada Junajted razmišlja da 32-godišnjeg De Heu zameni 33-godišnjim Zomerom. Jeste Švajcarac sjajan golman i kada ima dan, malo je onih koji mogu da zaustave ono što je on sposoban da sačuva. Međutim, golman koji je ove sezone upisao čak 19 intervencija u derbiju sa Bajernom nije rešenje na duže staze.

Iz Gladbaha poručuju da su spremni za bilo koji scenario: "Sve opcije pažljivo merimo i razmatramo i pripremljeni smo šta god da se dogodi", rekao je sportski direktor bundesligaša Roland Virkus о slučaju golmana koji je od sredine prošle decenije u klubu i koji ima 335 nastupa za Menš.

Ukoliko Zomer napusti Borusiju, klub neće tražiti zamenu. Apsolutno poverenje biće ukazano 24-godišnjem Nemcu Janu Olšovskom koji je ove sezone branio na dve utakmice i koji je ostavio sjajan utisak protiv Dortmunda.

Zomer nije branio za Gladbah od oktobra i poraza od Darmštata u kojem je povredio ligamente zgloba, ali smo ga gledali u prva dva meča na Mundijalu protiv Kameruna i Brazila, dok je odlučujući duel sa Srbijom propustio zbog zdravstvenih problema. Njegov povratak među stative očekuje se već sutra u okršaju osmine finala sa Portugalijom.


tagovi

Jan ZomerBorusija MenhengladbahMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara