(©Reuters)
(©Reuters)

Zomer odlazi iz Bajerna posle samo šest meseci

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.05.23. | 16:54

Vraća se Nojer na gol

Možda nije do Tomasa Tuhela nego do – Jana Zomera. Švajcarski golman je zimus došao u Bajern i ispašće da je „urekao“ Bavarce, koji će u njegovom mandatu, kako stvari stoje, ostati bez titule posle deset godina.

U svakom slučaju, Zomer je već spakovao kofere za odlazak iz Bajerna, šta god da se desi u poslednjem kolu. Kako piše Kiker, švajcarski čuvar mreže će posle samo šest meseci otići iz Minhena, svestan da će izgubiti mesto na golu za sledeću sezonu, pošto će se vratiti legendarni Manuel Nojer.

Izabrane vesti

Nije spreman Zomer da se u 34. godini bori sa Nojerom za mesto među stativama, već će svoju sreću da potraži negde drugo. A, klub mu neće praviti problem, iako ima ugovor do leta 2025. godine.

Zainteresovanih za Zomera ima: od engleskog Lestera, preko Monaka do Viljareala i Valensije. Koliko će Bajern tražiti na ime obeštećenja, za sada se ne zna, ali teško da će biti manje od 8.000.000 evra, pošto je toliko platio za njega zimus Menhengladbahu.

U Bajernu su više očekivali od Zomera. Ne može se reći da je imao neke ozbiljnije kikseve, koji su koštali Bavarce boljih rezultata, ali nije ni briljirao, skidao zicere, držao timu glavu iznad vode u teškim trenucima, kako to uglavnom ume da čini Manuel Nojer.


tagovi

Jan ZomerBajern MinhenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara