Firmino i Žota (©AFP)
Firmino i Žota (©AFP)

Žota ili Firmino? Nije glavobolja, već logična odluka

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 10:25

"Ne bismo bili u Ligi šampiona da nemamo Firmina, izbor napadača mi ne zadaje glavobolje", kaže Jirgen Klop

Diogo Žota ili Roberto Firmino?

Nikada trenerima nije lako kada imaju dva izvanredna napadača, a preferiraju igru sa jednim centarforom. Na slatkim je mukama Jirgen Klop kada je u pitanju izbor centralnog napadača. Liverpul je pregazio Atalantu u Bergamu (0:5), a portugalski napadač Diogo Žota potvrdio je da se nalazi u izvanrednoj formi.

Izabrane vesti

Portugalac je bio nerešiva enigma za defanzivce Atalante. Načeo je italijansku ekipu golom u ranoj fazi utakmice, do poluvremena duplirao prednost svog tima i za kraj svojim trećim, a Liverpulovim petim golom postavio konačni rezultat. Tako je Žota četvrti meč u nizu zatresao mrežu rivala, a Jirgen Klop je pozdravio dobru formu Portugalca i negirao da mu izbor centralnog napadača zadaje glavobolje.

Na konferenciji za medije posle meča, Klop je brzo odbacio svaki pojam selekcijske glavobolje, rekavši: "Od dobrih nastupa nikad me ne boli glava".

Nakon što je postigao tri ključna gola u poslednje tri utakmice Liverpula, Žota je zamenio Firmina u startnoj postavi Redsa za meč sa Atalantom. Bobi Firmino ušao je u igru u 65. minutu upravo umesto Žote koji ga je barem na kratko istisnuo iz startne postave.

Kako Klop ističe, rokada na poziciji centarfora za duel u Bergamu bila je logičan sled događaja.

"To je bila odluka za ovaj meč, imalo je smisla izabrati Dioga da startuje zbog načina na koji Atalanta igra i brani se, bilo je logično da Diogove veštine dođu do izražaja".

Ne sviđa se šefu stručnog štaba Redsa što se govori o slabijoj formi Roberta Firmina. Stao je harizmatični Nemac u odbranu svog igrača i naglasio da njegov tim ne bi bio u Ligi šampiona da minule sezone nije imao upravo Firmina kojem se u poslednje vreme spočitava slabija forma. Nagovestio je Klop povratak povratak Brazilca u startnu postavu za nedeljni okršaj sa Sitijem u Premijer ligi.

"Ne bismo ni bili u Ligi šampiona da Bobi Firmino nije sa nama, i odmah moram da objasnim zašto nije u timu. Biće u timu. Za mnoge ljude u svetu, ako biste ih pitali po čemu je Liverpul poseban, rekli bi način na koji igra Bobi Firmino" ,


rekao je Klop i dodao:

"Važno nam je da imamo više od 11 kvalitetnih igrača. Večeras je Diogo iskoristio priliku na neverovatan način i odigrao odličnu utakmicu. Ali, to ništa ne govori o Bobiju i nema nikakve veze sa zadavanjem glavobolja. Više sam nego srećan što su momci sjajno odigrali", zaključio je jedan od najboljih trenera današnjice.

Pljuštale su pohvale na račun 19-godišnjeg Risa Vilijamsa.

"Ris je bio izuzetan. Ne mogu da zamislim da imam 19 godina i da igram svoju treću profesionalnu fudbalsku utakmicu u Ligi šampiona protiv Luisa Murijela i Duvana Zapate. Bio bih vraški nervozan, dečak nije bio i to je jako važno. Trebalo je da ga vidite u svlačionici, nije mogao da skine osmeh sa lica."




Klop je takođe pohvalio golmana Alisona Bekera zbog niza odbrana kojima je uneo sigurnost u celu ekipu Redsa.

"Mi smo dobra ekipa, to znamo, moramo da igramo dobro i ispunimo svoj potencijal, a to su momci večeras uradili. Branili smo se protiv Atalante na neverovatno visokom nivou, igrali vrhunski fudbal i postizali golove. Dali smo pet golova, mogli smo da postignemo još dva ili tri, ali i Alison je morao da napravi tri velike obrane. Videli ste da postoji pretnja ako bismo im dozvolili da rade ono u čemu su bili dobri. Ukupan učinak je bio zaista dobar, zato smo i dobili utakmicu. Konačna razlika nije bitna, želeli smo samo pobedu", zaključio je Nemac.



tagovi

Roberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara