Slavlje Liveroula (Reuters)
Slavlje Liveroula (Reuters)

Žota je Liverpulov čovek odluke, Arsenal jedva sačuvao minimalac

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 22:48

Pobede favorita

Liverpul je na Enfildu savladao Lester 2:0 ali je po igri i šansama zaslužio i više od toga, dok je Arsenal minimalcem pobedio Vulvse u gostima ali je diskutabilno da li je i on zaslužio za tri boda...

Veliko pojačanje Luis Dijas se prvi put našao u startnoj postavi Redsa, Roberto Firmino ni posle 14 meseci nije postigao premijerligaški gol na Enfildu, neumorni Mohamed Salah je dobio šansu sa klupe posle maratonskih napora na Kupu afričkih nacija, ali je čovek odluke po ko zna koji put bio Diogo Žota. Portugalski napadač je postigao oba goola, ukupno 12 u sezoni i drugi je strelac lige. Koristi svaku šansu i biće zanimljivo videti kako će Klop u drugom delu sezone rotirati petoricu sjajnih ofanzivaca za tri raspoloživa mesta.

Izabrane vesti

Liverpul je bio mnogo bolji rival od Lestera večeras. Dominirali su Redsi, stvarali šanse, jurili drugi gol ceo meč i zaslužili da mnogo ranije reše pitanje pobednika i da ubedljivije slave. Umalo da im se to u finišu obije o glavu iz nekih prekida ali je sportska pravda ipak zadovoljena.

Počelo je opasnim pokušajima Dijasa, Firmina, Aleksander Arnolda ali je Lester imao sreće ili je Šmajhel odlično branio. I posle nešto više od pola sata igre je Enfild konalno odahnuo. Van Dajk je posle prekida žestoko tukao glavom, Šmajhel je i to odbranio ali je lukava šunjalica Diogo Žota opet pokazao sjajan osećaj za prostor i otpadak pretvorio u vođstvo.

Umalo da Tijago Alkantara makazicama sa 16 metara duplira vođstvo do poluvremena, a Redsi su i drugih 45 minuta igrala punim gasom. Stvarali su šanse, Šmajhel je spasavao da bi Žota u 87. minutu još jednom pokazao sjajan osećaj i snašao se u gužvi pored gomile protivničkih fudbalera za konačnih 2:0.

Liverpul je vezao treću uzastopnu pobedu, Siti je i dalje daleko ali je i Čelsi na bezbednoj udaljenosti. Na trijumflani put se vratio i Arsenal koji je uz mnogo sreće uspeo da odbrani minimalno vođstvo na gostovanju Vulverhemptonu. Čak su Vulvsi bili i bolja ekipa, ali Arsenalu treba odati priznanje što je pobedu sačuvao igrajući 20 i kusur minuta sa igračem manje. Očigledno je i da se Vulvsima po ko zna koji put ove sezone dešava da ne uspevaju da materijalizuju dobru igru i da imaju velike probleme u realizaciji.

Posle nešto mirnijeg starta utakmice, brazilski štoper Gabrijel je Arsenalu doneo vođstvo u 24. minutu posle kornera i gužve pred golom domaćih. Pritiskao je Vulverhempton kako je meč odmicao, a situaciju im je olakšao Gabrijel Martineli koji je isključen u 69. minutu zbog dva žuta kartona za dva faula u istom napadu.

Imao je Lakazet potom veliku šansu za 2:0, Vulvsi su napali svim silama, Arsenal je čistio loptu i sa gol linije i na kraju sačuvao minimalnu porednost uz mnogo sreće. Tobdžije su opet u dobroj poziciji za plasman u Ligu šampiona.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Utorak

Njukasl - Everton 3:1 (1:1)

/Holgejt 37, Frejzer 56, Tripije 80 - Lasels 36ag/

Vest Hem - Votford 1:0 (0:0)

/Boven 68/

Barnli - Mančester Junajted 1:1 (0:1)

/Rodrigez 47 - Pogba 18/

Sreda

Norič - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Puki 1 - Zaha 60/

Mančester Siti - Brentford 2:0 (1:0)

/Marez 40pen, De Brujne 69/

Totenhem - Sautempton 2:3 (1:1)

/Bednarek 18ag, Son 70 - Broja 23, Eljunusi 79, Adams 82/

Aston Vila - Lids 3:3 (3:2)

/Kutinjo 30, Remzi 38, 43 - Džejms 9, 45+2, Ljorente 63/

Četvrtak

Vulverhempton - Arsenal 0:1 (0:1)

/Gabrijel 26/

Liverpul - Lester 2:0 (1:0)

/Žota 34, 87/

***kvote su podložne promenama

Ranje odigrano

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)

/Vebster 60 - Zijeh 28/



tagovi

Diogo Žota

Obaveštavaj me

Arsenal
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara