Žota lomio kičme i odveo Redse u finale! Arsenal mora da gleda ka Africi (VIDEO)

čet. 20.01.22. | 22:36

Ne baš dopadljiv fudbal na Emirejtsu, ali rutinska pobeda Liverpula 2:0

Zaslužio je pohvale Mikel Areta za podizanje Arsenala u Premijer Ligi i više nego pristojne rezultate posle katastrofalnog starta. Ali sa desetkovanim timom, kojem su glavne uzdanice zaražene koronom ili igraju na Kupu afričkih nacija, Tobdžije nemaju potencijal da se bore protiv Liverpula. Čak ni da mu zaprete.

Nismo gledali dopadljiv fudbal na Emirejtsu, u revanšu polufinala Liga Kupa Engleske, možda nešto bolji nego pre sedam dana na Enfildu. Ali u takvoj, za engleske prilike, mrtvoj utakmici, Redsi su pokazali klasu – 2:0. I pre svega iskoristili ofanzivnu inferiornost Arsenala, koji je vezao treći meč bez postignutog gola. Možda i zbog odsustva Tomasa Partija, Mohameda Elnenija, Nikolasa Pepea, i Pjer – Emerika Obamejanga. Gabonac se vratio u London, ali nije mogao da pomogne saigračima zbog srčanih problema.

Ni Liverpul nije bio kompletan, ali je odigrao meč na iskustvo. I klasu portugalskog asa Dioga Žote. U odsustvu Manea i Salaha, Dijego Žoto je bio apsolutni junak utakmice. Radio je šta je hteo, i bio začin koji je duelu u Londonu dao finu aromu.

O tome najbolje svedoči momenat iz 19. minuta. Sve je bilo lepo u toj akciji Liverpula. Lopta je došla na kraju do Dioga Žote, koji je ušao u sredinu polomivši kičmu Tomijasu, izdržao i nasrtaj Bena Vajta i potom savršeno preciznim udarcem sotavio bez mogućnosti Ramsdejla da interveniše. Prava bravura.

Napadi Arsenala odbijali su se od odbranu Liverpula na čelu sa Van Dajkom i Matipom. Teško su Tobdžije dolazile do prilika, iako su u polju bili egal. Međutim, nisu domaći igrači imali igrača raspoloženja i Žotine klase. Svaku nedoumicu Portugalac je otklonio u 77. minutu. Snašao se lepo na divan pas Arnolda, izbegao ofsajd zamku (stigla VAR potvrda) i lako prevario vrlo dobrog Ramsdejla.

Najbolju šansu za Arsenal propustio je Gabrijel Martineli u finišu meča.

LIGA KUP ENGLESKE – POLUFINALE (REVANŠ)

Četvrtak

Arsenal - Liverpul 0:2 (0:1) Prvi meč 0:0

/Žota 19 i 77/


tagovi

Diogo ŽotaJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara