Stefan Čolović (©Starsport)
Stefan Čolović (©Starsport)

Zovemo ga Srpski čarobnjak, podseća nas na Bernarda Silvu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 16:47

Kako je Stefan Čolović zaludeo sve u Dandalku

Gotovo da nema zemlje na svetu gde bar jedan Srbin ne tera fudbalsku loptu. A, opet, odjeknula je prošlog leta vest da je Stefan Čolović, superligaški fudbaler iz novosadskog Proletera, odlučio da sreću potraži u Irskoj.

Izbor je pao na Dandalk, klub koji nije nepoznat, koji je čest učesnik evropskih kupova, mada u njima nije imao značajnijih rezultata. Zbog brojnih administrativnih prepreka Čolović nije stigao na početak prvenstva, sve se to još oteglo, pa je prvu i za sada jedinu utakmicu u dresu novog kluba odigrao u martu.

Izabrane vesti

Samo što je zaigrao, izbila je pandemija i prvenstvo je obustavljeno. Nije ni nastavljeno. Ali, to nije bila prepreka da samo onim što je pokazao na tom jednom meču i na treninzima, Stefan Čolović od saigra dobije nadimak – Srpski čarobnjak!

Danijel Keli, vezista od 24 godine, sipao je neviđene komplimente na Čolovićev račun u razgovoru za irsko izdanje Sana. Kako je rekao, kada na terenu vidi Stefana, automatski „vidi“ – Bernarda Silvu!

Sa sto odsto sigurnosti vam kažem – on je čarobnjak! Zovemo ga Srpski čarobnjak! Doneo je toliko svežine u naše redove otkako je došao“, počeo je Keli sa hvalospevima.

On ističe jedva čeka dan kada će navijači Dandalka imati priliku da vide Čolovića na delu. Po sadašnjem kalendaru, to bi trebalo da bude 31. jula, kada će se nastaviti liga.

Engleski govori jako dobro, stvarno je dobar momak, nekako je drugačiji, mislim da ovakvog u Dandalku još nismo imali. Tehnički je veoma dobar. Mislim da nema niko na njegovom nivou u celoj ligi. Biće jako zanimljivo videti Stefana kako će se snaći kada liga krene. Podseća me jako na Bernarda Silvu, naši navijači će biti impresionirani kada ga vide na delu“.

Smatra Keli da će Čolović biti tajno oružje Dandalka, pošto ga ostali timovi još ne poznaju.

Možda će Stefanu biti potrebno vremena da se još adaptira, ali je na prijateljskim utakmicama impresionirao. Dobra je stvar što ga ostale ekipe još nisu upoznale, zato će biti naš tajni adut. On nema šta da dokazuje bilo kome u Dandalku, čovek je iz Srbije došao da igra kod nas. Svi ovde znaju koliko je dobar i kada se prvenstvo nastavi, imaće i drugi priliku da se uvere u to“, poručio je Danijel Keli.

Sad Stefan Čolović kao zapeta puška čeka nastavak lige. U dresu novosadskog Proletera je na 53 utakmice postigao devet golova, a za 12 je asistirao.


tagovi

Stefan ČolovićDandalk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara