Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Žoze, da li je vreme za titulu?

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 16:29

Murinjo tvrdi da je njegova ekipa samo poni u trci za titulu u Engleskoj

Totenhem Sparsi su zreli za titulu, čini se da to već sada možemo sa pravom reći. Prvi su na tabeli Premijer lige u veoma turbulentnoj sezoni, imaju isti bodovni saldo kao Liverpul, treći najbolji napad u ligi (23) i najbolju odbranu (9). Položili su minulog vikenda i poslednji kolokvijum velikog ovosezonskog ispita, seriju mečeva sa Mančester sitijem (2:0), Čelsijem (0:0) i Arsenalom (2:0) okončali su sa sedam osvojenih bodova i bez primljenog gola - impresivno!

Ne treba trošiti reči na napadački tandem koji nosi najveće zasluge za ovaj strašan niz rezutata (od poraza u prvom kolu od Evertona upisali su sedam pobeda i tri remija). Hari Kejn i Hjong-Min Son su jedan drugom ove sezone namestili čak 11 golova, hitronogi napadač iz Južne Koreje je drugi strelac lige sa 10 pogodaka (tri asistencije), dok kapitenu engleske reprezentacije nedostaju dva gola do dabl dabl učinka (osam golova i 10 asistencija).

Izabrane vesti

Ponovo je Murinjo znalački pogodio i sa pojačanjima, transfer Pjera Emila Hojbjerga iz Sautemptona za 17.000.000 evra se već sada smatra jednim od najboljih ove sezone u čitavoj Evropi, Danac je sa Sisokom oformio strašan tandem u veznom redu. Bivši igrač Bajerna radi sve, seče napade, kvari protivničku igru, diktira tempo, prava je noćna mora za sve rivale, pa ga je Murinjo u svom stilu nazvao "kapitenom bez trake". Nije bilo greške ni sa angažovanjem Serhija Regilona iz madridskog Reala, kada vide kako levi bek igra u dresu Pevaca sigurno se i u španskoj prestonici hvataju za glavu. Izuzetno je prodoran, tehnički jako dobro potkovan, a pritom je i vrlo stabilan u odbrani, vrlo odgovorno ispunjava sve zadatke na terenu. Tu si u Geret Bejl, koji je već postigao dva pogotka, ali formu isključivo traži u Ligi Evrope i ponekom epizodom u elitnom engleskom rangu, kao i štoper Džo Rodon, koji je odigrao sjajan derbi sa Čelsijem, zatim i Met Doerti, Vinisijus, Džo Hart - zaista sjajan posao je Totenhem uradio tokom minulog prelaznog roka.

A kako Totenhem igra? Kao i sve uspešne Murinjove ekipe, čvrsto u zadnjoj liniji, stabilno u veznom redu i ubitačno u napadu. Nema dangubljenja sa loptom kod Sparsa ove sezone, u proseku je imaju u svojim nogama 49,8% vremena, a jedan su od najefikasnijih timova lige, sa najboljom odbranom u dosadašnjem toku sezone na Ostrvu.

"Kada nam treba lopta, imamo je. Kada je potrebno da budemo agresivni u tranziciji, agresivni smo. Kada treba da budemo kompaktni, čvrsti, vredni, organizovani, mi to budemo. Bićemo na vrhu Premijer lige još jednu sedmicu, što je jako zabavno", izjavio je Žoze Murinjo posle pobede u velikom gradskom derbiju protiv Arsenala.

Dakle, čini se da je došlo vreme da Totenhem obriše prašinu iz svojih vitrina i rezerviše mesto za bar jedan trofej ove sezone. Odlično im ide i u Ligi Evrope, kako je Murinjo raspodelio minute jasno je da su i u drugorazrednom evropskom takmičenju jedan od favorita. Ipak, Portugalac beži od te uloge, makar u Premijer ligi.

"Totenhem nije kandidat za titulu. Nismo čak ni u trci, mi nismo konj, mi smo mali i mladi, kao poni", rekao je u svom stilu gospodin Posebni, ali to što nisu glavni favorit, ne znači da na kraju ipak neće sesti na tron.


tagovi

Žoze MurinjoHari KejnHjong-Min SonPjer Emil HojbjergTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara