Žreb baraža za EURO: Najgore prošla Bosna i Hercegovina

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 12:14

Poznati svi parovi plej-ofa

Nakon završenih kvalifikacionih grupa dobili smo imena 21 sigurnog učesnika evropskog prvenstva u fudbalu koje se narednog leta igra u Nemačkoj. Čekaju se još tri reprezentacije koje će vize za EURO overiti kroz baraž zahvaljujući prethodnim rezultatima u Ligi nacija.

Dvanaest selekcija je našlo mesto u baražu na osnovu učinka u Ligi nacija. Tu su nominalno pobednici grupa u Ligama A, B i C , a one selekcije koje su se već kvalifikovale kroz regularne kvalifikacije zamenjene su narednom najbolje rangiranom selekcijom u svojoj Ligi nacija.

Izabrane vesti

Danas je održan žreb za baraž i poznati su svi parovi tri plej-ofa čiji će se pobednici naći na najvećoj smotri evropskog fudbala narednog leta.

Još odranije se sve znalo u plej-ofu C grupe gde je Grčka veliki favorit u polufinalu protiv Kazahstana, a onda i finalu gde je čeka bolji iz duela Gruzije i Luksmeburga. Podsetimo, igra se po jedan meč u polufinalu i finalu. Ostalo je samo da žreb odluči ko će biti domaćin finalnog para. Sreća je pogledala Gruziju ili Kazahstan. Ko tu pobedi, dočekuje u finalu Grčku ili Luksemburg.

Potom je žreb trebalo da odluči ko će iz trilinga Ukrajina - Finska - Island u A grupu, a ko u B. I odlučeno je. Rival Velsu u polufinalu će biti Finska dok su Islanđani i Ukrajinci pali u plej-of B grupe.

Izraelci će dočekati Island dok je najgore prošla Bosna i Hercegovina kojoj je za rivala pala Ukrajina koja je u kvalifikacijama za dlaku ostala bez direktnog plasmana u konkurenciji Engleske i Italije. Pobednik duela BiH - Ukrajina će u finalu biti domaćin boljem iz okršaja Izraela i Islanda. I na kraju, domaćin finala u A plej-ofu će biti Vels ili Finska.

Podsetimo, svi pobednici baraža se na žrebu za EURO nalaze u poslednjem, četvrtom šeširu i nisu potencijalni rivali Srbije. Žreb je zakazan za 2. decembar u Hamburgu.

PLEJ-OF "A"

Poljska - Estonija

Vels - Finska

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP

PLEJ-OF "B"

21. mart: Izrael - Island

21. mart: Bosna i Hercegovina - Ukrajina

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP

PLEJ-OF "C"

21. mart: Gruzija - Luksemburg

21. mart: Grčka - Kazahstan

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP ž

*Reprezentacije koje su prve napisane u parovima su domaćini u polufinalima


tagovi

EURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024reprezentacija Bosne i HercegovineFudbalska reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara