ŽREB LIGE KONFERENCIJE: Vest Hem i Nica protiv Partizanovih dželata

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 13:24

Poznati parovi osmine finala trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja

Posle Lige Evrope, žrebom u Nionu određeni su i parovi osmine finala Lige konferencije. Bez ijednog sprskog predstavnika, pride kvalitetom miljama daleko od preostala dva evropska takmičenja pa samim tim ni ne privlači preveliku pažnju ovdašnje fudbalske javnosti.

Kako i bi kad, utisak je makar takav, na prvi pogled deluje da će najinteresantniji dvomeč biti onaj između Lacija i AZ Alkmara, budući da rimski klub pokušava da se preko Serije A dokopa mesta u Ligi šampiona za narednu sezonu, dok holandski predstavnik u Erediviziji iz prikrajka cilja titulu.

Izabrane vesti

Šerif, Partizanov dželat iz plej-ofa za osminu finala Lige konferencije, sastaće se sa Nicom, dok će AEK iz Larnake, tim što je crno-bele eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dočekati Vest Hem.

Fiorentina predvođena najboljim strelcem takmičenja Lukom Jovićem imala je sreće budući da je "izvukla" Sivas kojem ne ide baš najbolje u prvenstvu Turske (na 12. poziciji), a Bazel i Slovan će posle grupne faze snage ponovo odmeriti i u osmini finala, odlučeno je žrebom.

PAROVI OSMINE FINALA LIGE KONFERENCIJE

AEK Larnaka - Vest Hem

Fiorentina - Sivas

Lacio - AZ Alkmar

Leh Poznanj - Jurgorden

Bazel - Slovan Bratislava

Šerif - Nica

Anderleht - Viljareal

Gent - Bašakšehir

Povlašćeni na žrebu, oni što su takmičenje u grupnoj fazi završili na prvom mestu (AZ Alkmar, Jurgorden, Bašakšehir, Nica, Sivas, Slovan, Viljareal, Vest Hem), dobili su i povlasticu da revanš igraju kod kuće.

Prvi susreti osmine finala na programu su već 9. marta, a revanši nedelju dana kasnije, s tim da će iz bezbednosnih razloga Lacio meč u Rimu odigrati 7. marta, a Bašakšehir revanš u Istanbulu 15. marta, jer njihovi gradski rivali Roma odnosno Fenerbahče učestvuju u nokaut fazi Lige Evrope.

Četvrtfinala su zakazana za 13. i 20. mart, polufinala su 11. i 18. maja, dok će se finale održati 7. juna na Fortuna Areni u Pragu. Podsetimo, pobednik takmičenja automatski će se kvalifikovati u grupnu fazu Lige Evrope.



tagovi

Liga konferencijeAEK LarnakaAnderlehtLacioLeh PoznanjNicaAZ AlkmarBazelŠerifJurgordenFjorentinaSlovan BratislavaSivasporBašakšehirGentViljarealVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara