Žreb za drugo kolo LE: Partizan ide na Ostrvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 14:04

Završeno izvlačenje kuglica u Nionu

Dobro je Partizan prošao na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Sve potencijalne mine je izbegao i deluje da ne bi trebalo da ima težak posao, pošto će mu početna prepreka na putu ka grupnoj fazi biti bolji iz duela dva ostrvska tima: Konahs Kvej (Vels) – Kilmarnok (Škotska).

Crno-beli su u Nionu žrebani poslednji, kad su već prošli AEL iz Limasola, koji im ne bi odgovarao zbog stila igre i vrućina koje vladaju na Kipru u ovom delu godine, zatim je izbegnut odlazak na daleke destinacije poput Kazashtana ili Azerbejdžana, u ranoj fazi otpao je i potencijalni duel sa Ircima ili Faranima, što bi, po opštoj oceni, bio najlakši zadatak od ponuđenih, ali ni ovako nije ispalo loše za tim Sava Miloševića.

Izabrane vesti

Štaviše, kao osvajač Kupa Srbije, Parni valjak je nosilac, ima bolji koeficijent i od Velšana i od Škota i deluje da ne bi smeo da ima problema, bilo ko da mu dođe za rivala.

U prvom meču 25. jula crno-beli će biti gosti, a 1. avgusta na svom stadion u čelaju boljeg iz pomenutog dvomeča. Očekuje se da to bude Kilmarnok, trećeplasirani tim prethodnog prvenstva Škotske, odmah iza Seltika i Glazgov Rendžersa. S druge strane, Kohans je drugi u prvenstvu Velsa, a ovaj simpatični klub ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat je po tome što se rezultatski sjajno držao u dvomeču sa Vojvodinom pre tri leta (0:1, 1:2), iako je po šansama Novosađana trebalo da bude znatno ubedljivije.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara