Čekajući žreb u Nionu (© Reuters)
Čekajući žreb u Nionu (© Reuters)

Žreb za LK: Partizanova najteža grupa su Fiorentina, Nica i Leh, najlakša Slovan, Vaduc i RFS

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 23:39

Crno-beli ne mogu na Viljareal, Vest Hem, AZ Alkmar, Bašašehir…

Jesen na međunarodnoj sceni osigurana. Lakše se diše u Humskoj 1, iako nije baš sve kako su u Partizanu projektovali početkom leta kad su se nadali plasman u Ligu Evrope, ali su na kraju morali da se prestroje i opet će se takmičiti u Ligi konferencije.

Na žrebu za grupnu fazu biće srpski predstavnik – nosilac.

Izabrane vesti

Kao takav će imati priliku da odmeroi snage sa nekoliko atraktivnih protivnika. Za njega je najbitnije da ne može na polufinalistu minulog izdanja Lige šampiona, Viljareal, niti Bazel koji je izbacio CSKA Saše Ilića, baš kao ni Gent, s obzirom da su Belgijanci prošle godine pokazali koliko neprijatni umeju da budu. Da ne govorimo o snazi Vest Hema koji je proletos igrao polufinale Lige Evrope.

Prvi pogled na potencijalne rivale iz drugog šešira sugeriše eventalne atraktivne duele sa Fjorentinom, ovog leta pojačanom Lukom Jovićem, uz napomenu da je u Toskani nedavno novi ugovor potpisao bivši štoper Parnog valjka Nikola Milenković, a tu su još jedan nekadašnji crno-beli štoper, Matija Nastasić, te bivši levi bek Crvene zvezde, Aleksa Terzić. Utisak je da bi sa svim drugim timovima crno-beli mogli da igraju, ali da bi im možda najviše pogodovao Slovan, koji se ovog leta patio tokom kvalifikacija, da bi na kraju, na mala vrata, ušao boljim izvođenjem penala protiv Zrinjskog.

KVOTE ZA ŽREB

Kad je u pitanju sastav trećeg šešira, najzvučnije ime je Anderleht, iako prolazi kroz period velikih promena i nestabilan je, ali zato je Nica uvek opasna i bila bi prava mina iz ovog društva. Od poželjnih iz trećeg šešira nameće se Vaduc iz Lihtenštajna, iako ima onih koji smatraju da je vreme za revnaš irskom Šamroku za eliminaciju iz leta 2011.

Leh je najmanje poželjan takmac iz poslednjeg šešira, a deluje da bi među lakšima mogao da bude letonski RFS, s kojim crno-beli imaju istoriju, jer su ih pre dve godine dobili u Beogradu.

Prvi šešir: Viljareal, Bazel, Gent, Slavija, AZ Alkmar, Bašakšehir, Partizan, Vest Hem;

Drugi šešir: Kluž, Molde, FCSB, Fiorentina, Keln, Hapoel Ber Ševa, Apolon, Slovan;

Treći šešir: Nica, Anderleht, Žalgiris, Austrija Beč, Harts, Šamrok, Sivas, Vaduc;

Četvrti šešir: Leh, Dnjipro 1, Slovacko, Silkeborg, Jurgorden, Pjunik, Balkani, RFS.

Žreb za grupnu fazu Lige konferencije je u petak u Nionu od 14.30.


tagovi

FK PartizanLiga konferenciježrebŽreb za Ligu koneferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara