Žreb za mundijalski baraž: Portugalija ili Italija – neko ne ide u Katar

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.11.21. | 17:20

Mečevi u martu 2022. godine

Žreb za baraž za Svetsko prvenstvo je šokirao fudbalski svet: Italija ili Portugalija neće igrati na Mundijalu u Kataru!

Bivši i aktuelni prvak Evrope sudariće se u istoj grupi baraža, a kako samo pobednik dobija kartu za Katar, to znači da će u eventualnom finalu da se sudare Italija i Portugalija i tu će se nekom put završiti. Domaćin eventualnog finala, po žrebu, biće Portugalija ili Turska.

Izabrane vesti

Kada je polufinale u pitanju, Italija će igrati protiv Makedonije, tako da naše južne komšije baš i nisu imale sreće na žrebu. A, Portugalija će u polufinalu dočekati Tursku.

Ako bi moglo tako da se gleda, Srbija je uradila neverovatnu stvar pobedom u Lisabonu i osvojenim direktnim plasmanom u Katar. Možda ishod izvlačenja ne bi bio isti, ali eto, put bi do Mundijala Orlove, u protivnom, vodio preko Azura.

U grupi 1 Škotska će biti domaćin Ukrajini, a Vels će dočekati Austriju. Jedna od ove četiri selekcije će igrati na Svetskom prvenstvu. Domaćin finala baraža u ovoj grupi biće pobendik meča Vels – Austrija.

Parovi u grupi 2 su Rusija – Poljska i Švedska – Češka, što znači i da će jedna od ovih reprezentacija biti na Mundijalu. Domaćin finala će biti pobednik susreta Rusija – Poljska.

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA 1

Škotska – Ukrajina

Vels - Austrija

GRUPA 2

Rusija – Poljska

Švedska - Češka

GRUPA 3

Italija – Makedonija

Portugalija - Turska


tagovi

fudbalska reprezentacija Italijereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara