Slobodan Jakovljević (©Reuters)
Slobodan Jakovljević (©Reuters)

Zrinjski nastavlja trku za Borcem, za Zvijezdu biti ili ne biti

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 10:30

Dva meča Premijer lige Bosne i Hercegovine su na programu ove nedelje

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Polako se kristališe tabela u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i postaje jasno ko će se boriti za titulu, ko za Evropu, a ko će voditi bitke za opstanak. Na nedeljnom rasporedu su dve jako bitne utakmice.

Izabrane vesti

14.00: (3,20) Zvijezda (3,30) Velež (2,15)

Zvijezda je u Premijer ligu ušla sa velikim ambicijama. Najavljivani su veliki dometi, ali je umesto toga usledila katastrofa. Tim iz Ugljevika ima svega četiri osvojena boda. Jedna pobeda i jedan remi sigurno nije ono čemu su se nadali u klubu, ali čelnicima kluba se nada još nije ugasila. Tome svedoči i činjenica da je trener Mihajlo Jurasović podnosio ostavku zbog loših rezultata, ali je Uprava kluba to odbila. Dakle, u Zvijezdi još veruju u opstanak, iako im pretposlednja Tuzla Siti beži pet bodova. Ovo je za tim iz Ugljevika utakmica 'biti ili ne biti', jer sve osim pobede za njih bi značilo skoro pa bezizlaznu situaciju.

Iako je u jednom trenutku delovalo da bi se Velež mogao uključiti u borbu za titulu, ipak će teško doći do toga. Realnost Rođenih u ovom trenutku je borba za Evropu koju će voditi pre svega sa Širokim Brijegom. Trenutno su peti sa 18 bodova, dok tim sa Pecare ima bod više, ali i utakmicu više. Velež dakle mora pobediti ukoliko želi krenuti ka pozicijama koje vode u Evropu, a gledajući kvalitet ekipe, ali i formu, trebalo bi da opravdaju ulogu favorita.

18.40: (3,50) Posušje (3,25) Zrinjski (2,05)

Za razliku od prošle sezone Posušje bi trebalo lakše da opstane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Trenutno imaju 14 i bodova u poprilično su mirni kada je reč o ovom delu sezone. U današnji duel sa favorizovanim protivnikom ulaze potpuno rasterećeno, jer su svoj bodovni cilj za sada ispunili. Veliki motiv je igrati protiv najbolje ekipe u državi i pokušaćemo Posušje pokazati zube, ali sve i da izgubi ne bi se to toliko tragično shvatilo u klubu sa Mokrog Doca.

Odavno je Zrinjski druga dimenzija za sve ostale klubove u Premijer ligi. Istina, trenutno je Borac vodeći, ali kako stvari stoje jedino su Plemići ti koji ih mogu zaustaviti u šampionskom pohodu. Zrinjski ima dve utakmice manje i sedam bodova manje od Borca i koristiće priliku da drži korak za njim. Bez obzira što su u četvrtak igrali tešku utakmicu u Evropi, Plemići neće propustiti priliku da se dodatno približe lideru, jer je cilj u ove sezone odbraniti titulu.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 12. KOLO

Petak

Igman - Željezničar 2:0 (0:0)

/Hebibović 77, Bojo 87

Subota

13.30: (3,50) Sloga Doboj (3,35) Sarajevo (2,00)

16.00: (1,37) Borac Banjaluka (4,20) Široki Brijeg (9,00)

Nedelja

14.00: (3,20) Zvijezda (3,30) Velež (2,15)

18.40: (3,50) Posušje (3,25) Zrinjski (2,05)

Ponedeljak

14.00: Tuzla Siti - GOŠK Gabela

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiZvijezda 09PosušjeVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara