Žuan Žezus pred revanš sa Milanom: Trebalo bi da bude lakše nego protiv Barse

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 19:08

Spaleti priznao da su Napolitanci vežbali i penale...

Brazilski štoper Žuan Žezus (31) temelji svoj optimizam uoči revanša sa Milanom na jednoj utakmici odigranoj pre pet godina. On je tada nosio dres Rome i zajedno sa svoijim saigračima uspeo da eliminiše Barselonu nakon 1:3 na Nou Kampu.

Podsetimo, Rosoneri su prvi okršaj na San Siru dobili sa 1:0, tako da je Napolitancima potreban trijumf od dva razlike kako bi izbegli produžetke, eventualno penale...

Izabrane vesti

"Ta utakmica sa Barsom je bila druga priča, sada sam fokusiran da pomognem Napoliju. Mogu reći da su i pre pet godina mnogi mislili kako je nemoguće izbaciti Barselonu, a mi smo uspeli. Ovo sutra trebalo bi da bude jednostavniji zadatak".

Svakom izgovorenom rečju Žezus je demonstrirao kako mu ne nedostaje samopouzdanja.

"Tokom cele sezone pokazujemo ko je i šta je Napoli, mi smo 22 boda ispred njih u Seriji A! Svesni smo svojih mogućnosti i kako smo stigli dovde. Takođe, navijači znaju šta je na njima. Treba nam njihova podrška kako bismo izvukli maksimum na terenu. Treba da znaju da je onaj rezultat protiv Juventusa (5:1) velikim delom i njihova zasluga. Potrebna nam je takva energija sa tribina".

Napoli će sutra uveče, za razliku od ligaškog poraza od Milana od 0:4, imati Viktora Osimena na raspolaganju.

"To će biti problem za odbranu Milana. Viktor je naš najbolji strelac i u dobroj je formi. Oni su pokušavali da nas isprovociraju u prvoj utakmici na njihovom terenu, hteli su da izazovu probleme. Mi smo odgovorili igranjem fudbala. Tako će biti i sutra. Moramo da budemo pametniji i oštriji, s posebnom napuljskom odlučnošću. Najbolji oblik odbrane jeste da sačuvamo loptu, bez nje nam neće moći ništa".

Žuan Žezus će početi umesti Korejca Kima, koji je suspendovan...

"Kim je sjajan igrač, ali ne mislim da će to što ću uskočiti na njegovo mesto biti neki veliki hendikep za Napoli. Već 12 godina igram Seriju A, suočavao sam se sa mnogo većim izazovima, svestan sam svojih karakteristika i kvaliteta".

Nedavno je produžio ugovor i zbog toga je posebno srećan.

"Osećam se kao u Brazilu, jer postoji ta velika strast u gradu. Osećam snažnu vezu sa Napuljem".

Napoliju se smeši uskoro i proslava Skudeta...

"Svesni smo šta donosimo gradu, biće to radost čekana više od 30 godina. Spremni smo da ovaj april bude poseban u našim životima", zaključio je Brazilac.

Lučano Spaleti kaže da mu ovoga puta nadigravanje rivala neće biti primarno, odnosno da samo prolaz dalje donosi potpuni užitak.

"Biće srećan samo ako prođemo. Svaki sjajan meč bez prolaska biće mi slaba uteha".

Ne krije iskusni stručnjak da je pripremao svoje momke i za moguće penale...

"Pokušali smo da se pripremimo za više scenarija. U ovoj fazi takmičenja mora da se razmišlja o svemu. Da, vežbali smo i penale, kaoo što verujem da su i oni".

O Milanu samo reči hvale...

"Igraju moderan fudbal, napadački, s visokim presingom. Potpuno su zaslužili da osvoje Skudeto prošle sezone. I sada dolaze da nametnu svoj ritam. To što će imati posla sa Osimenom moglo bi da im pokvari planove".

Spaleti ne razmišlja o pritisku.

"Pritisak? Rizik? Nema nikakvog pritiska ili rizika. Jedini rizik je postizanje beskonačne radosti, jer Napoli nikada nije dosegao da igra na ovom nivou. Nismo rekli poslednju reč, idemo dalje".


tagovi

Liga šampionaŽuan Žesus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara