Dijego Kosta i Dimitri Paje
Dijego Kosta i Dimitri Paje

Žurka je u Riju: Dijego Kosta potpisao za Botafogo, Dimitri Paje stiže u Vasko

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 02:29

Dvojica iskusnih fudbalera mogli bi da daju poseban šmek Brazileirau

Sao Paulo je nedavno upario Hamesa Rodrigesa i Lukasa Mouru, ali i velikani iz Rio De Žaneira konje za trku imaju. Žurka je ovih dana na Kopakabani jer je Botafogo angažovao Dijega Kostu, a Dimitri Paje pristao da se preseli u Vasko Da Gamu i potpiše ugovor do 2025!

Mogla bi dvojica veterana, 34-godišnji Španac brazilskog porekla i 36-godišnji Francuz da daju poseban šmek Brazileirau.

Izabrane vesti

Kosta je bio slobodan igrač još od početka juna kada se rastao sa Vulverhemptonom, dok je Paje napustio Marsej pre oko tri nedelje. Pajeu su u Vasku očigledno više verovali nego Kosti u Botafogu te je dobio dvogodišnju saradnju, a predugovor već potpisao. Njegov dolazak u Brazil očekuje se tokom naredne nedelje.

Za razliku od Francuza, Kosta koji je na 25 mečeva za Vulvse u prošloj sezoni postigao samo jedan gol, potpisao je ugovor do 2023. godine, dakle na tek nešto više od četiri meseca.

Vaskova lista želja pre Pajea bila je poduža. Jurili su popularni Admirali sa Sao Žanuarija igrače poput Manuela Lansinija (potpisao za River), Braginog Rodriga Salasara, Horhea Karaskala iz moskovskog CSKA, Rafinju Alkantaru, Lusijana Vijeta, a opcija je čak bio i Edinson Kavani, ali je jurnjava za potpis sa Bokom Juniors bila nerealna.

Kao što je to činio na jugu Francuske igrajući sedam sezona za Marselj, pa i u one dve godine u Vest Hemu, mogao bi Paje potezima vanserijskog majstora kakav de fakto jeste da zavredi epitet ljubimca Vaskovih navijača. Brazilskoj Seriji A doneće jednu vrstu autentičnosti, baš kao i Dijego Kosta svojim prepoznatljivim, prgavim temperamentom.


tagovi

Dijego KostaDimitri PajeBotafogoBotafogo SPVasko da GamaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara