Zvanično: Aguero ide na leto i dobija statuu ispred Etihada

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 22:07

Argentinac i Mančester Siti prelomili - rastanak posle deset godina

Nedeljama unazad govori se o njegovom izvesnom odlasku na leto. Ako je neka makar i minimalna dilema postojala da do rastanka neće doći, sada je otklonjena - Serhio Aguero objavio je na svojim nalozima na društvenim mrežama da na kraju sezone napušta Mančester Siti.

Nedugo potom stigla je potvrda i od čelnika kluba sa Etihada: Posle punih deset godina najbolji strelac u istoriji Građana napušta Mančester.

Izabrane vesti

Serhio Aguero postigao je 257 golova za Siti otkako je 2011. stigao iz Atletiko Madrida. Noseći plavi dres četiri puta je osvajao Premijer ligu, jednom FA kup, pet puta Liga kup i u tri navrata Komjuniti šild. Žal ostaje samo za nekim većim rezultatom u Evropi...

"Aguerov doprinos u poslednjih deset godina bio je nemerljiv", kazao je predsednik Građana Al Mubarak. "Njegovo ime biće zauvek urezano u srcima svih koji vole naš klub. Još nije trenutak za oproštajne govore. U međuvremenu mogu samo da najavim da ćemo uskoro naručiti izradu statue za Serhija. Biće ispred stadiona zajedno sa statuama Davida Silve i Vensana Kompanija".

Serhio Aguero nije u planovima Pepa Gvardiole ove sezone i ovakav razvoj situacije bio je očekivan. Argentinac je nastupio samo na osam mečeva Premijer lige od jesenas i postigao jedan gol. Poslednjih dana njegovo ime najčešće se dovodi u vezu sa Barselonom, gde bi konačno mogao da zaigra sa kumom i najboljim prijateljem Lionelom Mesijem.

Mediji spekulišu kako je i Pari sen Žermen pustio pipke na Agueru...



tagovi

Serhio Agueroletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara