Kristijan Romero (©Atalanta BC)
Kristijan Romero (©Atalanta BC)

Zvanično: Atalantin posao po meri - dvogodišnja pozajmica, pa otkup

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 11:41

Nastavlja se saradnja Stare dame i Boginje provincije

Ponovo će se Liga šampiona igrati u Bergamu, a svestan je Đan Pjero Gasperini da mu je potrebna jača konkurencija u svim linijama i pogotovo u odbrani kako bi se Atalanta ponovo nosila sa najvećima i bila ravnopravan takmac u svim takmičenjima.

Zato nimalo ne čudi što je Boginja provincije u subotnjim prepodnevnim časovima ozvaničila transfer Kristijana Romera iz Juventusa! Argentinski štoper stigao je na dvogodišnju pozajmicu, a Atalanta imaće i opciju kupovine čime bi ceo posao bio težak 18.000.000 evra.

Izabrane vesti

Oba kluba potvrdila su ovaj transfer na svojim zvaničnim sajtovima, s tim da je Juventus objavio i praktično sve detalje ovog posla. Naime, Atalanta će za dvogodišnju pozajmicu platiti 2.000.000 evra, s tim što bi taj iznos mogao da se uveća za još 2.000.000 evra u slučaju da igrač ili klub ispune određene ciljeve. Zavisno od toga Atalanti će opcija za Romerov otkup biti 16.000.000 evra ili manje.

Tako se praktično završio Romerov boravak u redovima Bjankonera, bez da je odigrao jedan zvaničan meč! Juventus je Argentinca kupio od Đenove za 26.000.000 evra prošlog leta, ali ga je odmah ostavio na pozajmici u redovima Grifona, gde je na 33 utakmice skupio jedan gol i dve asistencije.

Sada je na Gasperiniju veliki izazov da odredi startni štoperski triling za narednu sezonu. Berat Đimsiti, Rafael Toloj i Hoze Luis Palomino bili su najstandardniji, a tu su Matija Kaldara i Andrea Masijelo u rotaciji.

Atalanti je ovo drugo pojačanje posle Alekseja Mirančuka, za koga je Lokomotivi plaćeno 14.500.000 evra. Boginja provincije je takođe otkupila Marija Pašalića od Čelsija za 15.000.000 evra, plus Simonea Muratorea od Juventusa za 7.000.000 evropskih novčanica. 



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Kristijan Romero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara