ZVANIČNO: Bajern napada tripletu sa Tuhelom!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 18:24

Ugovor na dve i po godine...

Ekspresna smena, ekspresno postavljenje: Tomas Tuhel vodiće Bajern u narednom periodu umesto Julijana Nagelsmana! U Minhenu su procenili da je reprezentativna pauza pravi momenat za promenu. Neočekivanu, tešku, ali prema ljudima iz kluba - neophodnu.

Kako je saopšteno iz Zebener štrase, ugovor sa Tuhelom potpisan je na dve i po godine. Navodno, Bajernov prvi pik bio je Jirgen Klop i ovoga puta, ali iz Liverpula su Oliveru Kanu i Hasanu Salihamidžiću stigli jasni signali da im neće vredeti nikakvo ubeđivanje.

Izabrane vesti

Tomas Tuhel je takođe jedna od davnašnjih želja 'večitog' nemačkog šampiona. Najpoznatija je ona priča iz leta 2018. godine, kada je došlo do blagog raskola u upravi Bajerna zbog tadašnjeg trenera Borusije iz Dortmunda. Karl Hajnc Rumenige bio je je za Tuhela i gurao svoju priču, dok je tada i dalje najmoćniji Uli Henes ubeđivao Jupa Hajnkesa da ostane još jednu sezonu.

Sve se događa nakon odlaska Karla Ančelotija...

I dok je Henes ubeđivao legendarnog stratega da ostane još 12 meseci, Tuhel je izgubio strpljenje, prihvatio ponudu Pari Sen Žermena i tako zatvorio vrata Bajerna. Henes će kasnije priznati da je pogrešio, jer Hajnkes je definitivno odbio ponudu, pa su Bavarci morali da se opredele za opciju C - Nika Kovača.

U Minhenu od poraza od Leverkuzena i izgubljenog prvog mesta u Bundesligi intenzivno razmišljaju o promeni trenera. Navodno, kap koja je prelila čašu bila je Nagelsmanova odluka da ode na skijanje prethodnih nekoliko dana, umesto da priprema derbi sa Dortmundom sa igračima koje ima na raspolaganju, s onima što nemaju reprezentativne obaveze.

"Shvatili smo da kvalitet našeg tima sve ređe dolazi do izražaja. Nakon Mundijala igrali smo sve slabije i veoma retko atraktivno. Snažne fluktuacije u ekipi dovele su naše ciljeve u opasnost. Zato smo morali da reagujemo. U svoje lično i u ime Bajern Minhena želim da se zuahvalim Julijanu Nagelsmanu na svemu što je uradio za naš klub. Želimo mu puno sreće u budućnosti", stoji u objavi koju potpisuje Oliver Kan.


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara