Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Zvanično: Barsa se ratosiljala Kutinja i registrovala Toresa

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 22:01

Aston Vila će moći da otkupi Brazilca za tri i po puta manje nego što ga je katalonski klub platio Liverpulu pre četiri godine

Navijači Barselone večeras mogu da slave, rešili su se jednog od najvećih promašaja u istoriji kluba i istovremeno registrovali drugog. Prelaskom u Aston Vilu Filipe Kutinjo je znatno rasteretio platni budžet katalonskog kluba i oslobodio mu prostor da registruje skupoceno pojačanje Ferana Toresa.

Nije se doduše Barsa trajno ratosiljala brazilskog veziste, Kutinjo će narednih šest meseci u Birmingemu provesti kao pozajmljen igrač, ali će Vila u junu imati opciju da ga otkupi za 40.000.000 evra, tvrdi Atletik, što je skoro tri i po puta manje nego što je za njega platila Liverpulu pre četiri godine (uz dogovorene bonuse, transfer dostigao cifru od 135.000.000 evra).

Izabrane vesti

Osim same činjenice da će imati značajno veću minutažu nego na Nou Kampu, na odluku da Kutinjo odjavi ostale premijerligaške klubove i prihvati poziv Aston Vile uticao je Stiven Džerard sa kojim je Brazilac delio svlačionicu u Liverpulu.

Učinio je Kutinjo uslugu i Barseloni pošto je 35 odsto svojih primanja u narednih šest meseci “oprostio” klubu kako bi omogućio Blaugrani da registruje Ferana Toresa koji je još u decembru stigao u Kataloniju, dok će mu preostalih 65 odsto plaćati Aston Vila.

Podsetimo, Toresa je Barselona kupila od Mančester Sitija krajem prošle godine za 55.000.000 evra, ali zbog finansijskih problema u prostorijama La Lige nije mogla da ga zavede kao svog igrača. U međuvremenu je Samjuel Umtiti pristao na novi, dugoročniji ugovor sa manjom platom, što je Toresu u kombinaciji sa Kutinjovim odlaskom omogućilo da sa osmehom na licu podigne dres sa brojem 19, isti onaj koji je Serhio Aguero nosio pre nego što je bio primoran da se povuče iz fudbala zbog zdravstvenih problema. Štaviše, već sutra bi mogao da debituje protiv Reala u polufinalu Superkupa Španije.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Filipe KutinjoFeran Tores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara