Zvanično: Bilić napustio Peking

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.01.22. | 13:36

Turci najavljuju povratak u njihov fudbal...

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić (53) završio je misiju u Kini nakon samo godinu dana. Peking Guan zvanično je saopštio danas da je raskinuo ugovor sa iskusnim strategom. Navodno, u pitanju su posledice korona-krize.

Da li je baš tako ili su u pitanju loši rezulati Pekinga, te je iz tog razloga došlo do razlaza godinu dana pre isteka ugovora manje je važno. Suština je da je Bilić ponovo na tržištu i da će se uskoro dati u potragu za novim klubom.

Izabrane vesti

Ta potraga možda i neće potrajati dugo jer 53-godišnji trener je već duže vreme na meti Fenerbahčea. Otuda su turski mediji s prvim informacijama iz Kine da je došlo do razlaza između Bilića i Pekinga počeli da najavljuju njegov dolazak u Istanbul.

Slavn Bilić je do sada vodio Hajduk iz Splita, mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Lokomotivu iz Moskve, Vest Hem, Al Itihad, Vest Bromvič Albion. Radio je i u Turskoj u periodu 2013-2015.

Kao trener nema još nijedan trofej. Jedan od najvećih uspeha napravio je 2020. godine, kada je uveo VBA u Premijer ligu.


tagovi

Slaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara